Leao ušao u istoriju, Portugalac postigao najbrži gol u Seriji A, Inter uporno prati gradskog rivala [VIDEO]

Završeno je pet utakmica 13. kola italijanske Serije A, a pobede su upisali milanski rivali, vodeći Milan i drugoplasirani Inter. Bodovna razlika na vrhu tabele ostala je ista, Milan beži Interu jedan, a Juventusu 4 boda.   

Meč u Ređo Emiliji pamtiće se po golu Rafaela Leaa. Fudbaler Milana zatresao je mrežu Sasuola posle samo 6 sekundi igre i tako zvanično postigao najbrži gol u istoriji ovog takmičenja. Prethodni rekorder bio je fudbaler Udinezea Paolo Pođi koji je 2001. godine pogodio posle 8 sekundi. Samo što su gosti krenuli s centra Čalhanoglu je uposlio Leaa, a Portugalac savladao Konsiljia. Nešto kasnije MIlanezi su dali još jedan gol, ali je pogodak Čalhanoglua poništen zbog ofsajda. Ipak, u 26. minutu Selmahers je duplirao prednost ”roso-nera” i to je bio aktuelan rezultat sve do 89. minutu kada je Berardi iz slobodnog udarca smanjio na 2:1. Preostalih nekoliko minuta bilo je uzbudljivo, ali Sasuolo, za koji je do 57. minuta igrao Filip Đuričić, nije uspeo da izbegne poraz, drugi u prvenstvu i ponovo na svom terenu od ekipe iz Milana, pošto ih je prvi savladao Inter.   

Dobro se debitant u Seriji A držao u prvih 45 minuta meča na ”Meaci”. Specija je odolevala Interu sve do 51. minuta kada je Hakimi uspeo da savlada Provedela. Sve je rešeno u 71. minutu, tada je posle gledanja snimka sudija Fabri pokazao na belu tačku, pošto je prethodno lopta u ruku pogodila jednog fudbalera gostiju. Romelu Lukaku je bio siguran egzekutor sa bele tačke i postiga svoj 11. gol u prvenstvu, pa sada zaostaje samo jedan pogodak za Kristijanom Ronaldom. Specija je igrala hrabro do kraja meča i za takvu igru nagrađena je počasnim pogotkom koji je Pikoli postigao u četvrtom minutu sudijske nadoknade.   

Pobednika nije bilo na Sardiniji, domaćem Kaljariju pripalo je prvo, a gostima iz Udina drugo poluvreme. Likojanis je doveo Kaljari u vođstvo u 27. minutu, a bod ”zebrama” doneo je Lasanja u 57. ”Veštice” su pobedile Đenovu i ostavile ih u zoni ispadanja. Benevnto je slavio pogocima Roberta Insinjea u 57. minutu, odnosno iskusnog Marka Saua u finišu meča. Povratnik u elitu sada im 15 bodova i nalazi se na 12. mestu.   

U prvom meču dana Torino i Bolonja remizirali su igrajući 1:1. Domaći tim poveo je golom Verdija dvadesetak minuta pre kraja, ali je bod ekipi Siniše Mihajlovića doneo Sorijano u 78. minutu. U ekipi Torina od starta je igrao Saša Lukić, dok je gol ponovo čuvao Vanja Milinković-Savić. ”Bikovi” su ostali u zoni ispadanja, imaju samo sedam bodova, a pobedili su samo jednom i to na gostovanju u Đenovi. Bolonja je nešto bolja, ali je vezala četvrtu utakmicu bez trijumfa.

Sasuolo – Milan 1:2 (0:2)

Berardi 89′ – Leao 1′, Selmakers 26′

Inter – Specija 2:1 (0:0)

Hakimi 51′. Lukaku 71′(p) – Pikoli 90+4′

Kaljari – Udineze 1:1 (1:0)

Likojanis 27′ – Lasanja 57′

Benevento – Đenova 2:0 (0:0)

R. Insinje 57′, Sau 88′

Torino – Bolonja 1:1 (0:0)

Verdi 69′ – Sorijano 78′

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

UZBUNA U CRNO-BELOM TABORU: Hitan sastanak u Partizanu!?

Nakon poraza od TSC-a 2:1 u 32. kolu Superlige Srbije sastaće se Upravni odbor FK Partizan, javlja MaxBet Sport.  Kako javlja...

POVEZANE OBJAVE