Posle remija u Lilu šampion tek treći, Ren ljut za novajliju

Odigrane su dve preostale utakmice 16. kola francuske Lige 1. Ren je lako slavio u Lorijanu, dok u derbiju u Lilu nije bilo golova.


Derbi kola odigran je na severu zemlje gde je lider šampionata pre ovog kola, ekipa Lila, dočekala šampiona iz Pariza. ”Sveci” su izveli sastav bez Nejamra i Mbapea, koji je u igru ušao u kasnoj fazi meča, ali i bez duže vreme povređenih Ikardija, Danila, Bernata i Sarabije. Ovim fudbalerima pridružili su se Kurzava, Florenci i Kipembe, koji su se povredili na ovom meču.


U prvom poluvremenu skoro da nije bilo uzbuđenja, dok je u nastavku moglo da bude golova, ali se napadači nisu iskazali. Pari Sen Žermen je imao terensku inicijativu u finišu meča, više je želeo pobedu, ali do nje nije uspeo da dođe. Lil je zadovoljniji remijem, ostali su na čelu tabele, ali im se sada, sa istim brojem bodova, pridružio i Lion. Obe ekipe sakupile su po 33 boda, dok je PSŽ treći sa 32. Na vrh bi mogao i Marsej koji ima 28 bodova i dva meča manje odigrana.


Ren je u Lorijanu poveo u 23. minutu golom Da Silve, a me je rešen u poslednjih 20 minuta kada su gosti, prošlogodišnji vicešampioni, postigli još dva gola preko Burižoa i Terijea. Sada je Ren 5. sa 28 bodova, koliko ima i Marsej na četvrtom mestu. Lorijan, povratnik u elitu, nalazi se tek na 19. mestu sa samo 11 bodova.

Lorijan – Ren 0:3 (0:1)
Da Silva 23′, Burižo 70′, Terije 76′

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ŠPANAC IH VODI KA TITULI: Poznata sudbina Alonsa u Leverkuzenu!

Fudbaleri Bajera iz Leverkuzena nikad su bliže prvoj ikad tituli u Bundesligi. U igri su i za trofej u Ligi...

POVEZANE OBJAVE