Potvrda iz FIVB: Svetsko prvenstvo za odbojkaše počinje u St. Peterburgu, finale u Moskvi

Svetska odbojkaška federacija saopštila je da će se prvi meč Svetskog prvenstva za odbojkaše, koje će biti odigrano u Rusiji od 26. avgusta do 11. septembra 2022, odigrati u Sankt Peterburgu, a da će se finale odigrati u Moskvi.

Na jubilarnom 20. šampionatu 24 ekipe će biti podeljene u 6 grupa sa po 4 tima. Mečevi prve faze će se igrati od 27. do 29. avgusta u Moskvi, Kemerovu, Jekaterinburgu, Ufi, Novosibirsku i Krasnojarsku.

Plasman u drugu fazu izboriće 16 ekipa, po dve prvoplasirane selekcije iz svake grupe i 4 najbolje trećeplasirane ekipe, koje će formirati 4 grupe sa po 4 tima, a mečevi će se igrati od 2. do 4. septembra u Kazanju, Kalinjingradu, Sankt Peterburgu i Jaroslavlju.

Plasman u treću fazu, koja uključuje i polufinalne i mečeve za plasman, izboriće 6 selekcija, pobednici 4 grupe i 2 najbolje drugoplasirane reprezentacije. Utakmice ove faze će se odigrati od 7. do 11. septembra u Moskvi.

Učešće će pored Rusije (organizator), Poljske (svetski prvak) i 10 selekcija sa kontinentalnih prvenstava izboriti i još 12 reprezentacija sa FIVB rang liste po završetku reprezentativnih takmičenja u 2021. koje se nisu kvalifikovale na Svetsko prvenstvo.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Poznati svi učesnici F4 vatropolo Lige šampiona

U vaterpolo Ligi šampiona, na kolo pre kraja je poznato koja četiri tima će igrati u završnici. Od ranije je...

POVEZANE OBJAVE