Nezamenljivi Nikola Milenković

Srpski štoper i fudbaler Fiorentine Nikola Milenković nezamenljiva je figura u ekipi iz Firence u ovoj sezoni.

Sjajni defanzivac ,,Orlova” je imao značajnu ulogu i kod prethodnog trenera Đuzepea Jakinija, a sada je ista situacija i kod Ćezarea Prandelija. Nikola Milenković je glavna figura Fiorentine i to je činjenica.

Odigrao je svaki minut ove sezone, kojih je bilo 1170, računajući i Kup, postigao dva važna gola, od čega je bio strelac u poslednjoj pobedi Fiorentine u Seriji A 25. oktobra.

Sada je na međi. Ostati u Fiorentini i boriti se u donjem delu tabele Serije A ili izabrati u januaru odlazak u neki od moćnijih evropskih klubova. Interesovanje za polaznika Partizanove akademije ne manjka. Totenhem i Mančester junajted se, navodno, raspituju kod njegovog agenta Falija Ramadanija.

Ugovor sa Fiorentinom ističe mu 2022. godine i reči o produžetku saradnje postoje kako bi mu se otkupna klauzula povećala, ali jasno je da je Milenković prerastao klub sa ,,Artemio Frankija” i da treba da napravi novi iskorak u svojoj karijeri.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

LOŠA FORMA TRAJE: Kecmanović zaustavljen u Rumuniji

Srpski teniser Miomir Kecmanović nije uspeo da se plasira među osam najboljih na turniru u Bukureštu. Izgubio je meč osmine...

POVEZANE OBJAVE