Nikola Lončar o meču u Novom Mestu: Stvarno odvratna utakmica

Još uvek boli rana iz Novog Mesta svakog kome je Partizan u srcu. Poraz od Krke rezultatom 69:50 je jedan od najtežih koji su crno-beli doživeli u regionalnoj ligi. Možda ne toliko rezultatski, koliko su nemoćno delovali protiv tima koji je objektivno slabiji.

– Zadnja utakmica je bila katastrofalna, jedna od naših najgorih utakmica u poslednjih nekoliko godina i najgora ove sezone. Nismo ispoštovali dogovore pred utakmicu i nismo dobro odigrali. Ne bih da analiziram mnogo, nema šta da se analizira, jer je bilo sve jasno i bila je stvarno odvratna utakmica u kojoj smo izgubili, rekao je sportski direktor Partizana Nikola Lončar gostujući na Arena sport i nastavio:

– Loše smo otvorili utakmicu od početka, nismo imali inicijativu, prepustili smo je njima i oni su bili vrlo dobri za tri poena. Dali su devet trojki za poluvreme, mi smo imali 0/10. Znamo šta se dešava kada se loše otvori i kad stvari tako krenu. Nismo odradili naš deo posla i bili smo kažnjeni tim porazom od 20 razlike.

Partizan ima negativan skor u regionalnoj ligi 5-6, to niko nije očekivao.

– Svaki poraz loše utiče na ekipu, pogotovo u Partizanu gde svaki meč ulazimo da dobijemo. Nekad više boli poraz od jednog poena nego od 20 poena razlike. Nismo krenuli u sezonu kako smo planirali, posebno od te utakmice u Badaloni kada smo imali veliku prednost. I u produžecima smo gubili mečeve po pola koša, uvek je bilo neizvesno osim ova poslednja utakmica. Imaćemo sada mali broj utakmica u narednom periodu, imaćemo 10 dana da se spremimo za utakmice zbog ovog istupanja Primorske iz ABA lige.

Partizan mora u drugom delu regionalne lige da praktično pobedi sve ekipe.

– Iskoristićemo ovu nedelju da analiziramo te situacije koje su nam se dešavale. Iskoristićemo da se posvetimo tome i vidimo kako da što bolje izađemo iz ove situacije. U ABA ligi se borimo i ne smemo da izgubimo skoro nijednu utakmicu do kraja i želimo da odemo u top 16 Evrokupa. Naravno da sam optimista, ja sam uvek optimista, možemo da se izborimo sa ovom situacijom, radićemo i bićemo pošteni prema sebi i pokazaćemo da li smo i koliko smo napravili dobar plan za utakmice koje nam predstoje.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

DVE RUNDE DO KRAJA: Ništa još nije gotovo, Partizan pred vratima plej-ina

Košarkaši Partizana propustili su veliku priliku da prošle večeri upišu 15 trijumf u Evroligi. Na svom terenu izgubili su od...

POVEZANE OBJAVE