Radnik ima najboljeg strelca lige, Lukić nastavio po starom

Fudbaler Radnika iz Surdulice Milan Makarić najbolji je strelac Super lige Srbije nakon završenog jesenjeg dela šampionata.

Možda Radnik ne može da se nosi sa ekipama iz samog vrha, ali su ove sezone izuzetno stabilni i pod vođstvom perspektivnog Slavoljuba Đorđevića beleže odlične rezultate za klub tog renomea. Igraju na zanimljiv način, a u svemu tome prednjači Milan Makarić.

Dvadesetpetogodišnji napadač rodom iz Novog Sada je 12 puta do sada uspevao da zatrese mrežu rivala u domaćem prvenstvu i na čelu liste strelaca vodi ispred špica TSC Nenada Lukića.

Prošlosezonska ,,zlatna kopačka” Srbije nastavlja u istom ritmu i ove sezone. Ruku na srce, pomogli su mu pogoci sa bele tačke, ali uprkos tome i dalje je konstantna pretnja po protivničke odbrane. Poslednji put je to pokazao u Ivanjici, kada je sa dva gola doneo tri boda svojoj ekipi.

Jedini iz redova večitih rivala koji se izdvaja među najboljim golgeterima šampionata jeste Parizanov samuraj Takuma Asano, koji na svom kontu ima 10 pogodaka.

Nema sumnje da će ove sezone biti preskočen najbolji učinak dvojca TSC Lukića i Silađija iz prošle sezone, kada su njih dvojica sa 16 golova bili najbolji u ligi. Ključan razlog za to je i povećan broj klubova sa 16 na 20 i to što se igra u formatu od dva puta po 19 kola, a ne u plej-of modelu.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Tadić promašio penal, Olimpijakos ispisao istoriju!

Fenerbahče je večeras na svom terenu dočekao Olimpijakos. Viđena je još jedna neizvesna utakmica posle 3:2 za Grke u...

POVEZANE OBJAVE