Troicki o smeni Zimonjića: Nećemo da iznosimo ,,pljav veš”

Novi selektor Teniske reprezentacije Srbije Viktor Troicki gostujući na ,,TV Prva” govorio je o njegovom imenovanju i novoj funckiji, kao i o odlasku Nenada Zimonjića iz nacionalnog tima.

Prošle nedelje dogodila se neočekivana smena u Teniskoj reprezentaciji Srbije. Nenada Zimonjića zamenio je Viktor Troicki na poziciji selektora, a naš proslavljeni teniser u konkurenciji dubla istakao je da nije znao za odluku da je smenjen.

Troicki je otkrio da je uzbuđen i da su igrači bili ti koji su inicirali njegov dolazak na mesto selektora, s obzirom na to da je Zimonjiću isticao mandat.

 Uzbuđen sam, velika mi je čast. Nisam planirao da će se desiti ovako brzo. Pogotovo što još uvek igram profesionalno, pokušavam da se vratim najboljim rezultatima. Kada sam čuo prvi put, nisam znao ni kako bih reagovao – rekao je za TV Prva Troicki na početku razgovora i dodao:

– Igrači su bili ti inicijatori. Oni su bili ti koji su dali ideju. Zimonjić je znao da će biti smenjen. Čim sam ja čuo da postoji opcija, javio sam mu odmah. Prvi put kad smo se svi okupili u Beogradu, rečeni su mu i razlozi za smenu. Nije ništa strašno, desilo se, isticao mu je mandat, želeli su smenu, neka nova energija… Opravdani razlozi. Ne mogu da govorim u njegovom ime da li mu je pravo ili ne.

Kako je istakao Troicki, promena je bila potrebna igračima, iako je prethodno osvojen ATP kup upravo sa Zimonjićem u boksu.

– Isticao je mandat Zimonjiću, hteli su promenu, hteli su novu energiju. Čak i razlozi su saopšteni. Koji su? Nećemo otkrivati ‘prljav veš”. Videli su u meni perspektivu, da pomognem, da budem tu uz njih. Dolazi nova generacija, tu je i Novak Đoković, koji je i dalje tu sa nama – završio je Troicki.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NBA LIGA: Bogdanović junak protiv Bostona i nestvarni Marej,Pelikansi se radovali (VIDEO)

Sinoć su u najjačoj ligi sveta odigrana dva meča. Atlanta je posle produžetka pobedila Boston 123:122. Ovaj meč bio je apsolutno...

POVEZANE OBJAVE