”Armejce” Milutinov i Džejms drže na vrhu, Alba u Madridu kao Zvezda u Rusiji

Odigrane su i dve poslednje utakmice večerašnjeg programa Evrolige. Favoriti su slavili pobede, CSKA u Francuskoj i Real protiv Albe u Madridu.   

”Kraljevski klub” nije imao nikakvih problema sa Berlincima, koji su u Beogradu pokazali koliko mogu da budu nezgodni. Real je na kraju slavio sa 29 poena razlike, s tim da je najveća prednost iznosila i 31 poena, još u trećoj deonici. Nemački predstavnik se dobro držao samo u prvih deset minuta, ali je već do poluvremena doživeo potop. Najzapaženiji bio je Valter Tavareš sa dabl-dabl učinkom, sa 16 poena i 11 skokova, ali je meč obeležio mladi Usman Garuba. Ovaj 18-godišnji košarkaš postigao je 15 koševa, uhvatio 6 lopti i upisao 3 asistencije, za svoj ubedljivo najbolji učinak. Kod Albe su se istakli Maodo Lo i Sikma, obojica su postigli po 13 poena.     

Iznenađenja nije bilo ni u Vilerbanu gde je CSKA, vodeći tim na tabeli, slavio protiv domaćeg Asvela. ”Armejci” su od starta preuzeli vođstvo, već u prvoj četvrtini ona je iznosila i svih devet poena, da bi sredinom drugog perioda iznosila i maksimalnih +15. Trudili su se domaći u drugom poluvremenu da uhvate priključak, uspelo im je to na početku drugog poluvremena kada su serijom 8:2 na startu prišli na poen minusa, ali su Moskovljani odbili napad i mirno meč priveli kraju.      

CSKA pobedu najviše duguje srpskom reprezentativcu Nikoli Milutinovu i Majku Džejmsu. Dok je Amerikanac postigao najviše koševa, čak 31, srpski centar je imao dabl-dabl učinak. Milutinov je postigao 17 poena i imao 14 skokova. Odličan je bio i Šengelija sa 13 koševa. Moskovljane može da brine samo nova povreda Klajburna koji je napustio igru u poslednjoj četvrtini. CSKA ima skor od 13 pobeda i 3 poraza, i beže dve pobede grupi timova koji je prate sa po 5 poraza. Asvel je ostao na 5 trijumfa, ali sada ima i 10 poraza.

Real Madrid – Alba 91:62 (19:18, 26:12, 27:14, 19:18)

Asvel – CSKA 78:87 (15:21, 26:25, 19:20, 18:21)

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

DULJAJ PRED SPARTAK: Pominjao propuštene prilike protiv Mladosti i Napretka, posebno o Lalatoviću

Fudbaleri Partizana sutra dočekuju Spartak iz Subotice u nastavku prvenstva posle reprezentativne pauze. Crno-beli u meč ulaze sa 4 bod...

POVEZANE OBJAVE