Larkin i Micić nadvisili Barsu, pobeda Efesa u derbiju

Anadolu Efes – Barselona  86:79 (18:24, 25:19, 25:11, 18:25)

Košarkaši Andolu Efesa pobedili su u 16. kolu Evrolige favorizovanu Barselonu u svojoj ”Sinan Erdem areni”. Turski tim je tako prekinuo niz od tri evropska poraza i primakao se zoni plej-ofa, dok je Barselona vezala drugi neuspeh i sada ima dva poraza više od vodećeg CSKA.   

Obe ekipe dobile su po dve četvrtine i to dosta ubedljivo, gostima su pripale prva i poslednja, dok su domaći dobili središnje dve deonice. Barsa je mnogo bolje otvorila meč, brzo je povela sa deset poena razlike, bilo je 20:10, a isticao se Nikola Mirotić. Od sredine drugog perioda stvari u svoje ruke preuzima Efes, a u tim trenucima razigran je bio Krunoslav Simon. Na poluvreme su ekipe otišle potpuno poravnate, bilo je 43:43.    

Meč je prelomljen u trećoj četvrtini, od 45:45 domaći prave seriju 10:0, a zatim 13:5 i očas posla na semaofru je 68:50. Razgoropadio se Šejn Larkin, a najboljeg asistenta imao je u Vasiliju Miciću. Spušati su Katalonci razliku tokom poslednjih deset minuta, dolazili na ‘4 nekoliko puta, ali su bodovi ostali u Istanbulu, za razliku od prethodne sezone kada je Barselona slavila protiv Efesa u Turskoj.    Šejn Larkin je meč završio sa 23 poena uz 8 asistencija i 7 skokova. Vasilije Micić je dodao 17 poena, ali je imao i 5 uspešnih dodavanja i 3 skoka. Simon se zaustavio na 16 koševa, a dvocifren je bio i Danston sa 12. Mirotić je dominirao u Barsi, meč je završio sa 18 poena i 8 skokova. Nik Kalates je ubacio 15, uz po 6 asistenica i skokova, dok je Kori Higins postigao 14 koševa.     

Barselona ima skor 11 pobeda i 5 poraza, dok je Efes  polovićan, osam pobeda i isto toliko poraza.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ODLUČENO: Poznato ko sudi derbi između Zvezde i Partizana

Utakmicu polufinala Kupa Srbije između Crvene zvezde i Partizana koja je na programu u sredu, sudiće Miloš Milanović. Mladi arbitar...

POVEZANE OBJAVE