Nestvarni Nedović u Tel Avivu, ali Pao pao pred dolazak u Beograd

Makabi – Panatinaikos 89:81 (21:12, 20:18, 18:22, 30:29)

Košarkaši grčkog Panatinaikosa izgubili su u Tel Avivu od Makabija u 16. kolu Evrolige. Naredni meč ”zeleni” igraju u Beogradu 30. decembra.     

Meč je odlučen u prvih deset minuta, tada je ”Ponos Izraela” dvocifrenu prednost, bilo je 21:9, i prednost nije ispuštao do kraja. Najveća razlika iznosila je +16, sredinom druge četvrtine, a pokušaji Panatinaikosa da u finišu zakomplikuje  urodili su plodom, pošto su stigli na samo dva poena minusa, bilo je 75:73. Tada je usledila presudna serija od 9:3, koja je definitivno odlučila duel.     

Dosta o utakmici, mnogo više redova teksta zaslužio je srpski košarkaš Nemanja Nedović. Bivši igrač Armanija ostvario je rekord karijere, ubacio je 39 poena uz 6 asistencija, 2 skoka i 2 ukradene lopte, za ukupni indeks korisnosti od 45! Inače, ovo je najveći broj poena jednog srpskog košarkaša u Evroligi. Nedović je smenio Miloša Vijanića koji je u dresu Partizana postigao na jednom meču 36 poena, a iz bivše Jugoslavije samo je Vlado Šćepanović postigao koš više, pre skoro dve decenije, ali je on ipak crnogorski košarkaš. Nedović je imao indeks korisnosti od 45, što je drugi najbolji učinak nekog Srbina, pošto je vodeći i dalje Dejan Milojević sa 55 u duelu protiv Olimijakosa, noseći crno-beli dres.     

Makabi je predvodio Skoti Vilbekin sa 22 poena, dok su Brajant i Hanter ubacili po 13. Kod Panatinaikosa, osim Nedovića, nio nije bio dvocifren, a Bentli je postigao devet poena.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

PRVI PUT U ISTORIJI: Drugi susret večitih u kratkom vremenskom roku

Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana  igraju danas novi, 174. večiti derbi. Crveno-beli su nedavno slavili u prvenstvenom sa 3:2, a...

POVEZANE OBJAVE