PONIŽENI I UVREĐENI: Debakl Crvene zvezde u prestonici carske Rusije

Poniženo i uvređeno – tako su se osećali navijači Crvene zvezde dok su gledali ekipu za koju navijaju u Sankt Petersburgu protiv Zenita.Crveno-beli zvezda su doživeli još jedan poraz u Evroligi pošto je u ruska ekipa rutinski slavila sa ubedljivih 98:69 . Košarkaši iz Beograda će imati alibi u činjenici da nije nastupio Džordan Lojd, najbolji igrač ekipe, ali je očigledno da je kriza u igri prevelika i bila je prisutna i u vreme kada je Lojd bio tu.

Odavno nešto toliko loše nisu gledali navijači Crvene zvezde kao tim za koji navijaju u prvoj četvrtini utakmice u Sankt Peterburgu. Rezultat 30:12 dovoljno govori o odnosu snaga na terenu. Podataka da je Kevin Pengos postigao 15 poena, tri više od čitave ekipe Crvene zvezde sve govori.Ništa nije funkcionisalo. U početku su domaći do poena dolazili preko šuta za tri poena, apotom su počeli i sa ekplatacijom reketa. od trenutka kada je Aleksa Uskoković postigao koš posle ofanzivnog skoka za 16:11, usledila je serija od 14:1.

U drugoj četvrtini, Zenit je vršio pritisak na bekove crveno-belih koji su uspeli da malo stabilizuju igru, ali daleko od toga da su uspeli da ugroze prednost domaćih. Ulogu Pengosa u napadu domaćih preuzeo je ljubimac Delija Bili Beron, dok je kod Crvene zvezde jedini raspoložen delovao Ognjen Dobrić. Prednost domaćih je u nekoliko navrata išla i do 24 poena razlike. Ipak, u poslednjih tri munuta, košarkaši iz Beograda su došli iz dobre odbrane preko nekoliko lakih poena i serije 10:0 do 48:37 na poluvremenu.

U trećem periodu crveno-beli kreću odlično. Branko Lazić postiže trojku za minus 8, ali od tog trenutka na scenu stupa Kori Volden koji je za kratko vreme napravio toliko grešaka da bi nam za to bio potreban poseban članak. U svakom slučaju Zenit se vraća na komfornih plus 21 (63:42) gde se već moglo zaključiti da je meč rešen i da je samo pitanje sa kojom razlikom Zenit upisuje dva boda. Do kraja trećeg perioda, crveno-beli su se malo konsolidovali. Novopridošli Kino Kolom je postigao 5 poena, uspeo čak i da uposli dva puta sjajno Jagodić-Kuridžu koji je promašio dva zicera, i na kraju 69:54 za zenit na kraju trećeg perioda.

U poslednjoj četvrtini Zenit je opustio ruku, i šutevi Riversa, Berona i Pengosa su cepali koš Zvezde i prednost je rasla i rasla. Sredinom četvrtine je bilo 93:60, a na kraju je u laganom ritmu završeno 98:69.

U ekipi pobednika najefikasniji su bili Rivers sa 23 (7/8 za tri poena), Pengos sa 17, Beron je ubacio 13. Timski šut za tri poena je bio sjajni 16/26.

Sa druge strane kod Crvene zvezde, koja je imala 17 izgubljenih lopti, najefikaniji su bili Obrajant sa 13 i Davidovac sa 10 poena.

U Evroligi naredni meč srpskog tima je protiv Panatanaikosa u Beogradu 30. decembra.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ONI SU NAJBOLJI U EVROPI: Ova četiri kluba se bore za pehar LŠ

Real Madrid, Bajern Minhen, Borusija Dortmund i PSŽ su polufinalisti Lige šampiona. U polufinalu elitnog takmičenja sastatju se Bajern –...

POVEZANE OBJAVE