Ramovš: Imamo manje primedbi na suđenje, u Zvezdi i Partizanu rade pametni ljudi, rešiće sukobe

Generalni sekretar Zajednice Superlige i Prve lige Srbije, Darko ramovš, ocenio je da je u ovom trenutku najvažnije da fudbal u Srbiji ide i najavio uvođenje VAR tehnoligije od sezone 2021/22.

On je ocenio i da mu se čini da ima manje primedni na suđenje ove sezone.

Očekujemo da naredne godine, od sezone 2021/22 naše takmičenje počne da funkcioniše po principu VAR tehnologije. Samim tim će i vidljivost naše lige biti mnogo veća, sve utakmice će se snimati, odnosno biće u direktnom prenosu. Vrednost lige biće mnogo veća, tako da se nadamo i boljem ugovoru sa vlasnikom TV prava. Uvođenje VAR-a će podići troškove takmičenja, ali i doprineti poboljšanju kvaliteta, olakšati odluke sudijama, rekao je Ramovš za Sportski žurnal.

Moj utisak je da imamo manje primedbi na suđenje, iako se one predaju sudijskoj organizaciji, što me raduje. U tom segmentu stvari su se malo promenile ove sezone i manje je žalbi. Ipak, tek dolazi prolećni deo sezone, gde će pritisak biti veći jer sledi borba za opstanak. Možda će neke odluke biti i upitnije, a samim tim i veću nervozu. Trebalo bi sačekati kraj sezone pa da pričamo o tome.

Ipak i ove sezone smo svedoci brojnih saopštenja Crvene zvezde i Partizana.

Crvena zvezda i Partizan su dva najveća brenda srpskog fudbala. Derbi je najvredniji produkt Superlige i nešto što je prepoznato ne samo na prostorima bivše Jugoslavije već i u celoj Evropi. Kad odemo u inostranstvo većina ljudi se interesuje kog datuma je derbi. To nije plod sadašnje situacije, već plod vremena prošlog koji smo dužni da očuvamo i gajimo na najbolji način. Toga su svesni i u naša dva najveća kluba. Nije prvi put da večiti imaju odnose po principu toplo-hladno. Ono što je za nas sjajno jeste što Zvezda pravi dobar rezultat, Partizan je imao prošle takođe u Evropi. To donosi višestruki benefiti našem fudbalu. Opet sa druge strane dešava se da se zbog jedne loše oduke zapali varnica i da sve ono što se pomeri u pozitivnom smeru kasnije se saopštenjima praktično opovrgne. Onda se vratimo svi zajedno nekoliko godina unazad. Pametni su ljudi, znam da će sve rešiti. Večiti su lokomotiva i onog momenta kada se saglase naš fudbal ide ekspresno napred. Ne mogu oni jedni bez drugih, bez jakog protivnika nema ni dobrog derbija, zaključio je Ramovš.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SERIJA A: Podela bodova u derbiju kola (VIDEO)

Fudbaleri Rome i Juventusa remizirali su 1:1 u okviru 35. kola Serije A. Meč je počeo žustro. Već u 4....

POVEZANE OBJAVE