Reprezentacija Srbije na zimskoj turneji u Americi!

Fudbalska reprezentacija Srbije, sastavljena od fudbalera iz domaćeg šampionata, učestvovaće krajem januara na desetodnevnoj turneji u Sjedinjenim Američkim Državama, saznaje ,,Sport klub”.

Plan je da boravak u SAD traje od 21. do 31. januara i da se za to vreme odigraju dve utakmice – protiv domaće selekcije SAD i Dominikanske Republike.

Reprezentaciju Srbije bi na toj mini-turneji činili igrači iz domaće Super lige Srbije i konačan izbor zavisiće od inicijalnih predloga klubova. Predstavnici svakog od njih imaće pravo da pošalju najviše dvojicu kandidata, a predstavnici FSS definisaće zaključan spisak.

Međutim, postoji nekoliko problema koji moraju da se otklone, pre nego što se pripreme uopšte organizuju. Prva je pozicija selektora. Dragan Stojković Piksi je nedavno postao prvi kandidat za to mesto i u FSS su prethodno najavili da će ime novog selektora biti poznato do kraja 2020. godine. Osim toga, klubovi bi mogli da naprave poteškoće, budući da bi tada bili u jeku priprema i ostali bi bez glavnih igrača.

Pre nepune četiri godine, Srbija sačinjena od superligaških igrača je predvođena Slavoljubom Muslinom igrala u San Dijegu protiv Sjedinjenih Američkih Država (0:0).

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Panatinaikos na krilima Slukasa i Papapetrua izjednačio protiv Makabija

U četvrtfinalnoj seriji Evrolige, košarkaši Panatinaikosa savladali su Makabi iz Tel Aviva u "OAKA" areni rezultatom 95:79 i izjednačili...

POVEZANE OBJAVE