Ertel najavljuje tužbu, a Barselona tvrdi: Nije bio zapostavljen, imao je rezervisan hotel i kartu za sutrašnji dan

Nakon što je Barselona ostavila Tomu Ertela u Istanbulu ne dozvolivši mu da se sa ostalim igračima vrati u Španiju francuski reprezentativac je najavio tužbu protiv katalonskog kluba.

U toku dana oglasilo se Udruženje evroligaških igrača (ELPA), a stigla je i reakcija iz Barselone.

ELPA je šokirana jučerašnjim događajima. Bili smo u stalnom kontaktu sa Ertelom, ponudili smo mu pomoć i podršku, a Evroligu smo informisali o svim detaljima. Nijedan igrač ne sme da se nađe u ovakvoj situaciji, pogotovo ne u vreme pandemije koronavirusa kada zdravlje mora da bude glavni prioritet, kaže se između ostalog u saopštenju Udruženja.

Barselona je izdala saopštenje sa svojim viđenjem situacije u kojem je obrazložila da Ertel nije bio zapostavljen.

U nedelju je procenjeno da Ertel ne treba da bude u sastavu za meč sa Huventudom kako ne bi došlo do povrede pred najavljen transfer, a u ponedeljak smo mu dozvolili da krene sa ostatkom ekipe u Istanbul kako bi rešio svoju profesionalnu budućnost, iako nije bio planiran za meč sa Anadolu Efesom. U utorak u popodnevnim časovima, pregovori su prekinuti i odlučeno je da igrač ne bude u istom avionu sa ostatkom tima. Međutim nijednog trenutka nije bio zapostavljen, imao je rezervisan hotel, kartu i svu potrebnu dokumentaciju za povratak u Barselonu sledećeg dana. U ovom trenutku Ertel je još uvek naš igrač, ali se očekuje da sve bude rešeno u narednih nekoliko dana, navedeno je u saopštenju Barselone.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Tadić promašio penal, Olimpijakos ispisao istoriju!

Fenerbahče je večeras na svom terenu dočekao Olimpijakos. Viđena je još jedna neizvesna utakmica posle 3:2 za Grke u...

POVEZANE OBJAVE