Gudurić doneo pobednički pelcer u Istanbul, Grigonis srušio Bajern u poslednjoj sekundi

Odigrane su još dve utakmice 16. kola košarkaške Evrolige.


Prava drama odigrala se u Litvaniji gde je Žalgiris pobedio Bajern košem Marijusa Grigonisa u poslednjoj sekundi. Litvanci su mngo bolje otvorili meč, već u prvih deset minuta imali su dvocifrenu razliku, a u vođstvu su bilo od 6:4, pa sve do početka poslednje deonice. Međutim, u finišu je bilo izuzetno dramatično. Vodio je domaćin sa 5 poena razlike u poslednjem minutu posle koša Grigonisa, ali je prvo Sili pogodio trojku, a posle promašenog napada Žalgirisa Nemci su krenuli po izjednačenje. Na 4,3 sekunde do kraja loptu je u koš položio Vajler-Beb, a tom prilikom ga je faulirao Lovernj. Bek gostiju pogodio je dodatno bacanje i Bajern je poveo sa 73:72. Posle tajm auta domaćih lopta je, razumljivo, išla na Grigonisa, a on se podigao u poslednjoj sekundi i pogodio za dva poena, taman za pobedu Žalgirisa, četvrtu uzastopnu u Evroligi.

Grigonis je bio i najefikasniji pojedinac, ubacio je 22 poena, dok je kod pobednika dvocifren bio samo još Milaknis sa 11. Bajern je predvodio Rejnolsd sa 17 koševa i 7 skokova, jedan manje poen ubacio je Vajler-Beb, dok je 14 dodao Cipser. Sada je tim Andree Trinkijerija, za koji ponovo nije igrao Vladimir Lučić, na 10 pobeda i 6 poraza, dok Litvanci imaju skor 9-7.


Fenerbahče je pobedio posle tri uzastopna poraza u elitnom košarkaškom takmičenju. Za tim iz Istanbula debitovao je, po drugi put u karijeri, Marko Gudurić, povratnik iz NBA lige i ekipa trenera Kokoškova najzad je pobedila. Njihov rival bio je grčki Olimpijakos, koji je dobro odigrao uvodnu četvrtinu i posle dosta izjednačene igre dobio je sa 5 poena razlike. Meč je pčeo da se okreće sredinom drugog perioda, serijom 7:0, kod rezultata 36:36, domaći tim stiže do prve ozbiljnije prednosti, na kraju i na odmor odlazi sa 4 poena viška. Sve je u trećoj četvrtini podsećalo na nekadašnji Fener, razlika je rasla do maksimalnih +13, a sa poenom manje se ušlo u odlučujućih 10 minuta. Kao po pravilu, kako se meč bližio kraju domaći su bili sve nervozniji i Pirejci dolaze na samo koš minusa, bilo je 75:74. Odlučujuće poene, pet vezanih postigao je Kanađanin Dajšon Pjer, prvo dvojku, a onda i trojku koja je sve rešila na 18 sekundi do kraja.

Jan Veseli je postigao 17 koševa za Fener, 14 poena je učinak Pjera, a 12 Mahmutoglua. Marko Gudurić je trijumfu doprineo sa 4 poena, 2 skoka i 3 asistencije. U ekipi Olimpijakosa Saša Vezenkov je bio najefikasniji, ubacio je 17 poena. Olimpijakos ima skor 7 pobeda i 8 poraza, dok je Fener stigao do šeste pobede uz već 10 poraza.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Petorica reprezentativaca dobijaju priznanja od FSS, odlične vesti za fudbalski Niš i Novi Sad

Završena je sednica Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije, na kojoj je doneto nekoliko odluka. Jedna od njih tiče se...

POVEZANE OBJAVE