Proslavljena rukometašica na čelu Rukometnog saveza Srbije

Rukometni savez Srbije dobio je prvu predsednicu u istoriji ove organizacije.

Jednoglasnom odlukom delegata vanredne Skupštine Rukometnog saveza Srbije poverenje je dobila proslavljena rukometašica Milena Delić koja će sa pomoćnicima Dejanom Stanojevićem i Vladimirom Mandićem predvoditi Upravni odbor Rukometnog saveza Srbije.

O prošlosti ne bih da pričam iako znamo da je rukomet doveden u jako tešku situaciju zbog nesređenih stvari u kojima lutamo i ne znamo gde idemo. Da prestanemo da zatvaramo oči pred istinom da je stanje takvo kakvo jeste. Cilj mi je bio da pokušavam da pomirim regione i da budemo zajednica i dobro je već rečeno da ne bi trebalo da se delimo jer svi smo u timu i svi imamo zajedničke ciljeve. Rukovodstvo ima svoje ciljeve i zadatke. Pored pomirenja regiona, rad na novom Statutu gde bismo do prvog februara usvojili predlog nacrta, da stavimo na javnu raspravu 15 dana i da kasnije usvojimo taj Statut. Najveći akcenat biće na decentralizaciji i regionalizaciji. Da prisustvo klubova bude što veće jer to je srž i baza, rukometa nema bez igrača i klubova. Posle usvajanja Statuta, početkom juna bi bila redovna izborna sednica gde ćete imati priliku da odlučujete da li smo ispunili zadatak ili ne. Kratak je period, 5-6 meseci, rekla je Milena Delić u prvom obraćanju sa nove funkcije.

Određen je i prioritet nakon čega će uslediti nadgradnja.

Prioritet je baza, odakle svi poslovi kreću, naša kancelarija, gde moramo da uradimo sistematizaciju radnih mesta i uskladimo prema potrebama funkcionisanja Saveza. Želimo da svi mogu da se obrate kancelariji RSS za sve što je potrebno, da sve funkcioniše kako treba i da se postave temelji za srpski rukomet. To je najvažniji posao. Posle možemo da pričamo o sistemu takmičenja, da probamo da dođemo do kvaliteta, jer tu je baza. Osnovaćemo stručne savete koji će praviti planove i programe za razvoj dece, jer bez dece nema napretka. Obezbediti im dobar kalendar, dovoljno sredstava i određeni broj časova za rad. Kandidovala sam se isključivo iz interesa rukometa. Ni jedan glas mi nije potreban ako ne radim u interesu rukometa. Ako ne budem radila kako treba slobodno tražite moju smenu i ja ću se povući, dodala je bivša reprezentativka.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ISPUSTILI DOBIJENO: Novi Beograd od +4 do poraza

Vaterpolisti Novog Beograda izgubili su meč regionalne Premijer lige od splitskog Jadrana 14:12. Kao domaćini turnira. Po četvrtinama (3:3, 6:3,...

POVEZANE OBJAVE