Teo Ernandez doneo ”prazničnu” titulu Milanu u spektakularnom meču na ”San Siru” [VIDEO]

Uzbudljivo je bilo na terenima Serije A na oproštaju od 2020. godine.


Najzanimljivije je bilo tamo i gde je trebalo, na ”San Siru” u MIlanu. Posle pobede Intera u Veroni ”rosonerima” je bila neophodna pobeda da na mini-odmor odu kao lideri, odnosno da praznike dočekaju kao najbolji tim lige. Počelo je odlično za domaće, Rebić je posle kornera glavom pogodio za 1:0 u 10. minutu, a već u 17. bilo je 2:0, sa bele tačke strelac je bio Čalhanoglu. Desetak minuta kasnije penal na drugoj strani, možda i malo prestrogo.

Udarac Imobilea Donaruma je zaustavio uz pomoć stative, ali je odbijenu loptu Luis Alberton glavom poslao u mrežu. Ništa manje uzbudljivo nije bilo ni u drugih 45 minuta. Posle izvanrednog dodavanja Sergeja Milinković-Savića, Ćiro Imobile se iskupio za promašeni jedanaesterac i izjednačio u 59. minutu. Izgledalo je da će Lacio doći do poptunog preokreta i drugu godinu zaredom slaviti na ”San Siru”, i to posle sušnih 30. Ipak, finiš je pripao domaćima, dve fantastične prilike propustio je Ante Rebić u 86- i 87. minutu, prvo je Reina odlično odbranio, a onda je Hrvat promašio gol sa desetak metara. Kada se očekivao kraj, u 92. minutu, opet je Milan dao gol posle kornera, samo je sada Teo Ernandez, rezervista u ovom meču, odlično skočio i glavom zatresao mrežu Lacija, za tri boda i prvo mesto Milana.


I na ostalim mečevima bilo je mnogo golova i neizvesnosti. Atalanta je vodila 2:0 u Bolnji, oba gola, u samo minut razmaka, postigao je Luis Murijel. Tim Siniše MIhajlovića ne odustaje, poput njega samog i stigao je do boda pogocima Japanca Tomijašua i Argentinca Paza. Napoli je gubio od Torina sve do 93. minuta kada je pogodak Insinjea sprečio ”bikove” da dođu do tek druge pobede u prvenstvu. Za domaće je igrao Nikola Maksimović, a za goste Saša Lukić.


Sasuolo je ostao u vrhu tabele pobedom u Đenovi protiv Sampdorije, kao i Roma koja je slavila, takođe u goleadi, protiv Kaljarija. ”Veštice” iz Beneventa su slavile u Udinama, a u direktnom okršaju davljenika Đenova je slavila u Speciji.

Milan – Lacio 3:2 (2:1)
Rebić 10′, Čalhanoglu 17′(p), Ernandez 90+2′ – L. Alberto 28′, Imobile 59′

Roma – Kaljari 3:2 (1:0)
Veretu 11′, Džeko 71′, Mansini 77′ – Žoao Perdo 59′,90′(p)

Bolonja – Atalanta 2:2 (0:2)
Tomijašu 73′, Paz 82′ – Murijel 22′(p),23′

Napoli – Torino 1:1 (0:0)
Insinje 90+3′ – Ico 56′

Sampdorija – Sasuolo 2:3 (0:1)
Kvaljarela 55′, Keita 84′ – Traore 2′, Kaputo 56′, Berardi 58′

Specija – Đenova 1:2 (1:1)
Nzola 10′ – Destro 16′, Krišito 73′(p)

Udineze – Benevento 0:2 (0:1)
Kaprari 9′, Leticija 77′

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Modrić u italijanskom gigantu? Ako pitate legendu, to bi bio pun pogodak!

La Gazeta delo Sport objavila je intervju sa legendarnim hrvatskim napadačem Alenom Bokšićem. Naime, jedan od klubova za koje je...

POVEZANE OBJAVE