Tužan kraj lepe slovenačke priče: Primorska se povukla i iz nacionalnog šampionata

Nakon što je Primorska okončala nastup u ABA ligi posle samo devet odigranih utakmica aktuelni šampion Slovenije se povukao i iz šampionata svoje zemlje.

Košarkaški savez Slovenije potvrdio je da je rukovodstvo kluba iz Kopra obavestilo Savez o povlačenju i odluku obrazložilo velikim finansijskim problemima.

Baš kao što se dogodilo u ABA ligi Savez je sve mečeve Primorske do sada odigrane u šampionatu Slovenije registrovao službenim rezultatom 20:0 u korist protivnika, a generalni sekretar Saveza Radoslav Nesterović izjavio je da je ovo veliki udarac za slovenačku košarku.

Primorska je bila jedan od glavnih faktora oživljavanja slovenačke košarke, ali sjajne rezultate na parketu nisu pratili drugi faktori neophodni za dugotrajno funkcionisanje. Nadam se da će dugovi biti izmireni i da će se naći rešenje za nastavak rada sa mladim igračima i da ćemo u godinama koje dolaze u Kopru ponovo gledati košarku na najvišem nivou, rekao je Nesterović.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Napoli rešio ko će zameniti Osimena

Napoli će sledeće sezone napraviti reorganizaciju u timu. Posle osvajanja titule šampiona Italije, usledila je vrlo slaba sezona u kojoj...

POVEZANE OBJAVE