Vedriji tonovi u Vojvodini: Plan je da razdvojimo Zvezdu i Partizan

Vojvodina polako uplovljava u mirnu luku, klupske aktivnosti su normalizovane pa će novosadski crveno-beli na proleće pokušati da naprave korak napred u odnosu na prethodnu sezonu.

Klupski račun je odblokiran, ekipa će putovati u Tursku na pripreme pred nastavak sezone, a cilj je da se na tabeli razdvoje beogradski večiti rivali.

Ekipa 14. januara odlazi u staru bazu, tursko letovalište Belek, gde će imati optimalne uslove za rad. Boraviće u hotelu “Susesi” do 28. januara, a 6. februara čeka nas nastavak takmičenja u Superligi. Planiramo da u Tursku otputuje 28 igrača, članovi stručnog štaba uz predstavnike medija. Tačno je da smo u ovoj godini imali odlične rezultate i bili bismo prezadovoljni ukoliko napadnemo drugo mesto u prvenstvu, odnosno da dođemo u situaciju da na tabeli razdvojimo Crvenu zvezdu i Partizan. Naravno, želja nam je i da pokušamo da odbranimo trofej u Kupu Srbije, rekao je predsednik Vojvodine, Dragoljub Samardžić, za novosadski “Dnevnik”.

Igrači će u januaru dolaziti samo ako Vojvodinu napusti igrač sa pozicije na koju stiže novajlija. Očekuje se i promocija sportskog direktora, a važan je i status trenera Nenada Lalatovića.

U klub može da dođe novajlija pod uslovom da neko s njegove pozicije prethodno bude prodat, jer ne želimo da gomilamo igrače. Za sada nemamo konkretnih ponuda za bilo koga iz aktuelne ekipe, ali očekujem da će da ih bude, jer Vojvodina ima dosta kvalitetnih fudbalera. Razgovori s čovekom koji će u budućem periodu obavljati funkciju sportskog direktora su u završnoj fazi, pa očekujem da bi posao mogao da bude završen i realizovan u narednih dan ili dva. Tada ću moći da javnost upoznam o kome je reč. Lalatović ima ugovor do 31. maja sledeće godine.

Samardžić je imao i optimističnu poruku za sve navijače Vojvodine.

Kada sam preuzimao dužnost predsednika, rekao sam da vidim svetlo na kraju tunela i bio sam u pravu. Da, danas u klubu vladaju vedriji tonovi, jer smo uspeli da ispunimo obaveze prema igračima i prema državi. Nadam se da ćemo ostati na tom putu i u vremenu koje nailazi i da ćemo u 2021. godini imati još puno razloga za zadovoljstvo i radost. Kada to kažem, mislim na sve nas koji radimo u klubu, igrače i trenere, kao i naše verne navijače, zaključio je predsednik aktuelnog osvajača Kupa Srbije.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NAGRADA ZA SJAJNU SEZONU: Makabi veruje Katašu

Košarkaši Makabija prošli su mnogo toga ove sezone. Od seljenja domaćih evroligaških utakmica u Beograd, do mogućnosti da direktno...

POVEZANE OBJAVE