Đerona skratio spisak za mečeve sa Francuskom i Grčkom

Selektor muške rukometne reprezentacije Srbije, Toni Đerona, skratio je spisak igrača na koje računa za utakmice sa Francuskom i Grčkom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Situacija u kojoj živimo donela nam je ponovo izazove sa kojima moramo da se nosimo. Iz porodičnih razloga na ovom okupljanju bićemo bez Nemanje Zelenovića, braće Ilić i Marka Vujina. Imamo razumevanja za to. Iz tog razloga napravićemo širu grupu igrača, da imamo razne opcije, a i vidimo neke mlade igrače poput Dodića, Petrića, Popovića koji igra dobro u Čurgu. Ideja je da se kompletiramo posle Nove godine dolaskom igrača iz Vesprema (Cupara i Nenadić) koji će učestvovati na F4 Lige šampiona i izaberemo 18 igrača za utakmice sa Francuskom i Grčkom, rekao je selektor Srbije.

Na spisku se nalazi 24 igrača:

Golmani: Todor Jandrić (Zagreb), Vladimir Cupara (Vesprem), Dejan Milosavljev (Berlin) i Milan Bomaštar (Metaloplastika)

Leva krila: Mladen Šotić (Vojvodina) i Miloš Grozdanić (Koburg)

Pivoti: Mijailo Marsenić (Berlin), Živan Pešić (Nekse), Ivan Popović (Čurgo) i Vuk Milenković (Slovenj Gradec)

Desna krila: Vukašin Vorkapić (Metaloplastika) i Bogdan Radivojević (Pik Seged)

Bekovi: Milan Vukovljak (Vojvodina), Ilija Abutović (Rajn Nekar Leven), Stefan Dodić (Metalurg), Petar Đorđić (Benfika), Lazar Kukić (Benfika), Stefan Petrić (Partizan), Aleksa Kolaković (San Rafael), Nemanja Obradović (Zagreb), Petar Nenadić (Vesprem), Milan Milić (Nant), Miloš Orbović (Motor) i Jovica Nikolić (Vojvodina)

Mečevi sa Francuskom biće odigrani 5. i 9. januara u Zrenjaninu i Kreteju, dok je za 13. januar u Zrenjaninu zakazan meč sa Grčkom.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

DVE RUNDE DO KRAJA: Ništa još nije gotovo, Partizan pred vratima plej-ina

Košarkaši Partizana propustili su veliku priliku da prošle večeri upišu 15 trijumf u Evroligi. Na svom terenu izgubili su od...

POVEZANE OBJAVE