Rafa Benitez blizu prelaska u Rusiju

Proslavljeni španski stručnjak Rafael Benitez je trenutno bez angažmana, a vrlo je blizu prelaska u rusku Premijer ligu.

Naime, Spartka iz Moskve bi želeo da zameni Domenika tedeska na klupi pošto je vezao dva poraza u prvenstvu i na taj način udaljio Moskovljane od trke za titulu.

Benitez je prvi kandidat za naslednika, a pominju se još Leonardo Žardim i Roberto De Zerbi, koji je odbio da napusti Sasuolo.

Benitez je u karijeri vodio Valjadolid, Osasunu, Ekstramaduru, Tenerife, ali je na veliku mapu Evrope stigao tek u Valensiji od 2001. do 2004. godine. Onda je usledio veliki transfer u Liverpul, gde je bio sve do 2010. godine.

Kasnije je neuspešno vodio Inter, onda je kratko bio u Čelsiju, pa dve godine u Napoliju, i onda je 2015. usledio transfer karijere u Real Madrid.

Tamo je bio samo šest meseci, i onda sledi Njukasl a poslednji angažman mu je bio u Kini.

Osvojio je veliki broj trofeja, a najznačajniji je svakako trofej lige šampiona sa Liverpulo 2005. godine, kao i UEFA kup i Liga Evrope sa Valensijom, odnosno Čelsijem.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

PRIČALO SE O POVRATKU U MINHEN: Potpisao Nagelsman!

Nemački trener Julijan Nagelsman rastao se krajem prošle sezone sa Bajernom. Tomas Tuhel je preuzeo tim i odveo ga do...

POVEZANE OBJAVE