SJAJAN MEČ U ŽELEZNIKU: Mega posle više preokreta stigla do pobede nad FMP-om

Jedan od najboljih mečeva ove sezone u ABA ligi je viđen u Železniku, gde je Mega kao gost savladala FMP sa 92:91 posle produžetka.

Na taj način izabranici Vlada Jovanovića su ostali u igri kao jedni od najozbiljnijih kandidata za plej of.

Bio je to meč pun preokreta. Pogotovu u drugom poluvremenu, gde je FMP u dva navrata imao dvocifrenu prednost i Mega je oba puta uspela da stigne, čak i da ima napad za pobedu u regularnom delu meča.

U produžetku, domaćin je imao 9 poena prednosti na manje od tri minuta pre kraja, ali onda je u napadu sve stalo, a Mega je bila nepogrešiva u šutu za tri poena. Na kraju ključna je bila trojka Filipa Petruševa od tablu.

Kod FMP-a se istakao trojac Čović, Nenadić i Đorđević. Čović je imao 26 poena i 10 asistencija. Negov plus/minus u ovom meču je bio neverovatnih plus 25, što najbolje pokazuje koliko je peti faul koji je napravio na više od 2 minuta pre kraja produžetka bio važan detalj na meču. Đorđević i Nenadić su imali po 20 poena.

Kod mege standardni dvojac Petrušev i Simonović sa 25 odnosno 17 poena su bili najefikasniji. Vrlo važnu ulogu su imali i Novak i Tepić, pogotovu u završnici kao i sjajni Cerovina koji je postigao 11 poena.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NBA LIGA: Orlando na +38, Fila i moćni Embid imali odgovor (VIDEO)

Sinoć su se u najjačoj ligi sveta igrala tri duela plej-ofa. Denver je poveo sa 3:0 protiv LA Lejkersa. Orlando...

POVEZANE OBJAVE