Siti bez problema sa Njukaslom, Šefild i dalje na dva boda [VIDEO]

Fudbaleri Mančester sitija i Evertona zabeležili su pobede u poslednjim utakmicama subotnjeg programa 15. kola Premijer lige.

Ekipa Pepa Gvardiole nije imala većih poteškoća protiv Njukasla. Imali su inicijativu od starta, nisu dozvolili da gosti na bilo koji način ozbiljnije ugrozi Edersona, dok je Siti konstantno pretio i uspeo da odradi posao.

Do prvog gola, ,,Građani” su stigli posle kreacije Rahima Sterlinga koji je sačekao rešenje u vidu Ilkaja Gundoana koji mu se lepo ponudio na pet metara, a ovaj ga proigrao iz ugla. Nemac je bio rigorozan i kraj nekoliko igrača Njukasla loptu poslao u gol Darloua.

Imao je golman ,,Svraka” dosta posla i uspešno je sprečavao pokušaje Kevina de Brujnea u prvom delu, te Serhija Aguera u drugom. Nakon mirnijeg perioda, svaku sumnju na ovom susretu otklanja Feran Tores koji je dobio loptu ,,na tacni” posle centaršuta Kansela i rekacije Fernandeza.

Siti je došao do 26. boda i pete pozicije, ali treba napomenuti da oni imaju meč manje od glavnih konkurenata za titulu (čitaj Liverpul).

U Šefildu je gostovao Everton koji se namučio protiv ,,fenjeraša”. Ekipa Krisa Vajldera se nadala trećem bodu u ovoj sezoni sve do 80. minuta kada je Gilfi Sigurdson postigao pogodak za trijumf Evertona minimalnim rezultatom i tako im doneo 29. bod i vratio ih na drugo mesto na tabeli.

Mančester siti – Everton 2:0 (1:0)
14′ Gundoan, 55′ Tores

Šefild junajted – Everton 0:1 (0:0)
81′ Sigurdson

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NADOMAK ČIŠĆENJA: Jokić na korak od tripl dabla, 3:0 za aktuelnog šampiona! (VIDEO)

Košarkaši Denvera na korak su od plasmana u polufinale zapadne konferencije. Nastavili su seriju pobeda protiv Lejkersa i brejkom u...

POVEZANE OBJAVE