Vuletić: Želimo da budemo konkurentni sa Zvezdom, ali je bitka neravnopravna

Potpredsednik Partizana, Vladimir Vuletić, govorio je o novoformiranom Senatu i njegovoj ulozi u funkcionisanju kluba iz Humske.

On je pojasnio da je Senat neophodan u vreme kada je Partizan opterećen podelama.

Umni, misleći partizanovci, uspešni u svojim profesijama, činili bi Senat, koji jeste savetodavno telo, ali će njihova reč biti i te kako važna. Svi ti ljudi koji zauzmu mesto u Senatu tesno će sarađivati sa Upravnim odborom, a želja je da ne budu samo senatori nego i ambasadori Partizana kako u Srbiji, tako i širom sveta. Ideja je i da napravimo specijalne vizitkarte za diplomatske predstavnike Partizana, rekao je Vuletić za Kurir.

Pričamo o ljudima iz svih branši. Naši građani sveta Emir Kusturica, Vlade Divac, Dušan Kovačević, umetnici, sportisti, profesori. Nismo ih kontaktirali jer prvo moramo da izmenimo statut. Očekujem da omogućimo uvođenje Senata na prvoj sledećoj skupštini, već do marta.

Vuletić je sa ponosom istakao činjenicu da klub u vreme pandemije redovno isplaćuje plate.

S punom odgovornošću kažem da čak i u ovim pandemijskim uslovima isplaćujemo sve plate svim zaposlenima. Mi smo uspeli da im plate zbog korone budu umanjene 30 odsto samo dva meseca, dok su drugi držali 50 odsto manje po šest meseci. Nama je godišnji budžet samo za plate i osnovne potrebe poput održavanja stadiona 15 miliona evra. Da ne govorim o ostalim sekcijama kojima FK pomaže, a to će vam svi i potvrditi. To je naša časna i obavezujuća dužnost kao kluba kičme sportskog društva.

Prethodnih dana pojavila se informacija da bi crno-bele mogao da pojača Jaja Sanogo.

Želimo da budemo konkurentni sa Crvenom zvezdom, a vodimo neravnopravnu bitku. Njihov budžet je daleko veći, samo od državnih sponzora imaju četiri puta više. Pokušavamo da pariramo, ušli smo u vrzino kolo koje je tesno. Što se tiče prodaje igrača, to je pitanje za sportski sektor, u koji imam potpuno poverenje, ali kao potpredsednik kluba mogu da kažem da su svi konkurentni za ostanak u timu. Sad, ako postoji želja da se klub pojača fudbalerima poput Sanogoa, onda je jasno da i dug mora da bude veći. Ovako mogu da vam kažem, dug je znatno manji od 30 miliona, a priča se o 35, pa čak i 40 miliona. Struktura duga je kompleksna, ali se borimo. Imamo, recimo, problem da više od 20 godina klub nije plaćao porez i mi smo zatekli dug državi od 4.2 miliona evra. Sada smo za ovih pet godina došli do 4.6, pa uporedite, zaključio je Vuletić.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Zvezda objavila važnu informaciju za navijače pred polufinalni duel sa Megom! (FOTO)

Košarkaši Crvene zvezde za nedelju dana, u petak 3. maja, dočekuju Megu u prvoj utakmici polufinala ABA lige. Ova utakmica...

POVEZANE OBJAVE