Pokuševski debitovao u pobedi Oklahome, Bjelica 12 za 15

Srpski košarkaš Aleksej Pokuševski debitovao je protekle noći u zvaničnim utakmicama NBA lige u pobedi njegove Oklahome nad Šarlot Hornetsima 109:107.

Mladi centar iz Novog Sada je na svoj rođendan ostvario jedan od svojih najvećih snova i odigrao svojih prvih 10 minuta u najjačoj košarkaškoj ligi sveta. Za to vreme, popularni Poku nije uspeo da se upiše u listu strelaca, ali je sakupio četiri skoka i po jednu ukradenu loptu i blokadu.

Hornetsi su bili bolji tim na sredini meča, posebno u drugoj deonici kada su stvorili i 11 poena prednosti, ali to im nije bilo dovoljno da trijumfuju, budući da su Tanderi zaigrali odlično sredinom trećeg kvartala, nadoknadili prednost, vodili sa +13 i ipak jedva pobedili. Istopila se ta njihova prednost u finišu, a da ne dođe do katastrofe pobrinuo se Gildžus-Aleksander koji je pogodio sa polu-distance sekund i po pre kraja meča za 109:107.

Upravo je Gildžus-Aleksander sa svojih 24 poena, devet asistencija i sedam skokova i bio najbolji u ekipi Tandera, dok je Džordž Hil upisao 21 poen. U Šarlotu se izdvojio Rozijer sa 19.

Odličan start sezone i za Sakramento Kingse, koji su došli do drugog trijumfa na isto toliko mečeva. Ovog puta u ,,Golden 1 centru” pali su Finiks Sansi (106:103). Kingsi su bili ti koji su držali tempo utakmice i u najvećem delu susreta bili u prednosti, a kratko su do vazduha došli i gosti, sredinom treće deonice koji je pripao njima. Ubrzo su se povratili igrači iz Kalifornije i nastavili sezonu u dobrom ritmu.

Nemanja Bjelica igrao je nešto više od 15 minuta i za to vreme upisao je 12 poena i to sve pod košem, bez da se oprobao šutem spolja. Njegov saigrač Dearon Foks meč je okončao sa 24 poena, ali je najbolji na parketu bio Devin Buker sa 26.

Šarlot Hornets – Oklahoma siti Tander 107:109
Detroit Pistons – Klivlend Kavalirs 119:128
Vašington Vizards – Orlando Medžik 120:130
Njujork Niks – Filadelfija Seventisiksers 89:109
Čikago Buls – Indijana Pejsers 106:125
San Antonio Spars – Toronto Reptors 119:114
Juta Džez – Minesota Timbervulfs 111:116
Portland Trajlblejzers – Hjuston Rokets 128:126
Sakramento Kings – Finiks Sans 106:103

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NASTAVLJA USPEŠNU LOZU: Srpska stonoteniserka nakon senzacije na korak od Olimpijskih igara!

Srpska stonoteniserka Izabela Lupulesku nalazi se na korak od plasmana na Olimpijske igre koje će se ove godine održati...

POVEZANE OBJAVE