Radonjićev start za zaborav, Igokea razbila Zvezdu [VIDEO]

Igokea – Crvena zvezda  85:65 (25:16, 25:12, 21:15, 14:22)

Košarkaši Igokee ubedljivo su pobedili Crvenu zvezdu u 12 kolu ABA lige.

Koš Branka Lazića za otvorio je meč, ali odmah stigao odgovor domaćih, a Klemos bio precizan za tri. Imali su problema crveno-beli na početku meča sa faulima, pa su tek dva minuta od starta ispunili bonus, dok ekipa iz Laktaša nije napravila nijedan timski faul. Dve trojke Klemonsa, jedna Avtića i zakucavanja Majkla bili su najzaslužniji za vodstvo domaćih od 19:6 i seriju od 14:0. Na drugoj strani, promašaji Dobrića, Davidovca i O’Brajanta koštali su Zvezdu lošeg učinka u prvoj četvrtini.  U zvuk sirene Kolom je pogodio trojku i smanjio zaostatak Crvene zvezde u prvih 10 minutai igre na 25:16.

Nije se mnogo toga promenilo u drugoj deonici, Zvezda je nastavila sa promašajima, a Igokea je produžila dobar niz sa šutevima za dva poena, ali i sa distance. Domaći su potpuno dominirali u prvim minutima druge četvrtine, pa je Radonjić bio prinuđen da traži faul pri vodstvu Igokee 33:18. Jedini koji je bio šuterski raspoloženiji od ostatka ekipe, bio je Volden, koji je uspeo da razigra crveno-bele, ali Fundić, Voler i Klemons nisu dozvolili gostima da se približe. Četiri minuta do kraja rezultat je bio 41:25 za ekipu iz Laktaša. Pot i Atić su se prošetali okroz odbranu Zvezde za vodstvo svoje ekipe od 22 razlike – 50:28 na kraju druge četvrtine.

Loša igra Zvezde u odbrani i još lošija u napadu, i s druge strane izuzetno pripremljena utakmica Igokee, obeležile su prvih 20 minuta susreta.

Atić je otvorio treću četvrtinu zakucavanjem za +24 protiv Zvezde. Uspeli su gosti da vežu dve trojke kada su se Davidovac i Dobrić ispravili za promašaje u prvom delu utakmice. Nastavila se slična igra i u nastavku, loša realizacija napada Zvezde i dobra odbrana Igokee. Atić i Talić  su bili precizni za tri za vodstvo od 66:38 na polovini trećeg dela utakmice. Radonjić je pozvao tajm-aut da pokuša da stabilizuje potpuno devastiranu ekipu, ali promašaji na strani crveno-belih nastavili su da se nižu. Usledio je loš period i za Igokeu, koja je bila više od tri minuta bez koša. O’Brajant i Uskoković su to iskoristili i smanjili Koliko-toliko razliku na 69:43. Na drugoj strani sa linije za slobodna bacanja bio je precizan Ilić i povećao prednost od 71:43 na kraju treće četvrtine, koju su domaći najlošije odigrali.

Početkom četvrte deonice Jošilo je pogodio za tri i povećao prednost Igokee na 30 poena. Novu najveću prednost doneo je Talić za 76:45. Igokea je sedam minuta do kraja utakmice imala samo pet izgubljenih lopti. Uspeo je da pobegne odbrani Jagodić-Kuridža i poentira, ali su brzo stigli odgovori Karmajkla, Volera i Vulića za +33 na polovini poslednje deonice. Zvezda je vezala 16 uzastopnih poena i smanjila razliku na 82:65, a bio je precizan i Simanić sa linije za tri koji je na teren izašao prvi put u poslednjoj četvrtini. Poslednje minute obeležile su uglavnom izgubljenje lopte sa obe strane i dominantnija igra gostiju.Vulićeva trojka postavila je konačan rezultat 85:65 za Igokeu.

U pobedničkom timu najefikasniji bio je Karmajkl sa 14 poena, zatim Klemon koji je ubacio 13, Talić 11 i Atić je upisao 10 poena.

U redovima Zvezde Volden i Dobrić su bili jedini dvocifreni sa po 10 poena.

Crvena zvezda igrala je bez Lojda, koji je pozitivan na koronavirus.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

DULJAJEVA KONFERENCIJA PRE DERBIJA: Ova utakmica može mnogo toga da reši, ili odloži neke stvari

Fudbaleri Partizana gostuju sutra Crvenoj zvezdi u 173. večitom derbiju. Imali su prednost na prvom mestu tabele. Sada zaostaju sedam...

POVEZANE OBJAVE