Rukometna reprezentacija se okupila prvi put posle 11 meseci

Reprezentacija Srbije okupila se u centru FSS u Staroj Pazovi na početku pripreme za januarske mečeve u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Mađarskoj i Slovačkoj. Po prvi put posle Evropskog prvenstva u Austriji održanom u januaru ove godine, „Orlovi“ su se sastali praktično posle 11 meseci. Novi selektor Toni Đerona okupio je stručni štab i kandidate za sastav sa kojima će vredno raditi kako bi utakmice sa Francuskom (5. januar – Zrenjanin i 9. januar Kretej), odnosno, Grčkom (13. januar), reprezentacija dočekala spremna.

Španski stručnjak će kompletan sastav na raspolaganju imati prvog dana nove godine, kada će se timu priključiti Petar Nenadić i Vladimir Cupara koji nastupaju sa mađarskim Vespremom na Final4 EHF Lige šampiona. Pre toga će se 31. decembra priključiti i momci koji nastupaju u Bundesligi, Mijailo Marsenić, Dejan Milosavljev i Ilija Abutović.

Drago mi da je sam ovde posle šest meseci sastanaka preko Zoom-a, praćenja igrača i protivnika. Pre dve godine bio sam sa reprezentacijom Tunisa na pripremama pred prvenstvo Afrike u ovom centru u Staroj Pazovi. Znam da su uslovi na visokom nivou i da ćemo iskoristiti sve što možemo da se dobro pripremimo za mečeve. Plan je da prvih par dana do 31. decembra radimo na osnovama i pravilima u odbrani, tranziciji i napadu. To su najbitnije stvari. Od prvog januara krenućemo sa pripremama za utakmicu sa Francuskom. Dosta toga smo videli kroz video analize, ali spremaćemo utakmicu po utakmicu sve do duela sa Grcima, rekao je Đerona po dolasku u Pazovu.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NOVI SKANDAL U SRPSKOJ KOŠARCI: Srpski košarkaš suspendovan zbog korišćenja kokaina

Nakon što je zbog nameštanja utakmica izrečena doživotna suspenzija Marku Radonjiću, nekadašnjem košarkašu FMP-a i Borca, novi skandal potresa...

POVEZANE OBJAVE