Troicki vodi akademiju Novaka Đokovića

Srpski teniser i selektor Dejvs kup tima Srbiće Viktor Troicki, preuzeće akademiju Novaka Đokovića u Beogradu, prenose strani mediji.

Troicki je zvanično postao selektor teniske reprezentacije Srbije, ali je i dalje aktivan igrač, a kako mediji navode, spreman je da stane na čelo Novakove organizacije čim bude otišao u penziju.

Trenutno imamo mini akademiju, u stvari teniski klub na 25. maju, a cilj je da na kraju postanemo velika akademija. Već smo počeli da okupljamo ljude za koje smatram da treba da budu tamo u stručnom štabu, polako osmišljamo pristup i na terenu i van njega kako bi ponuda bila što kompletnija za život i za odluke koje se donose van terena – one nisu nimalo jednostavne i često je potrebna pomoć nekoga ko poznaje sport, rekao je Đoković.

Centar trenutno poseduje 14 teniskih terena od čega su 11 šljaka i tri beton i cilj je da se godišnje prima 24 polaznika, kojima će treneri biti posvećeni svakodnevno, a ponekad i sam Novak Đoković.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Srpsko plivačko čudo blizu vize za Pariz!

Mladi srpski plivač Justin Cvetkov oborio je na mitingu u Ajndhovenu juniorski državni rekord (U17) u disciplini 100 metara...

POVEZANE OBJAVE