Barsa lako preko Parižana, ko će na megdan strašnim Kataloncima

Barselona – Pari Sen Žermen 37:32 (18:14)

    Rukometaši Barselone prvi su finalisti Lige šampiona za sezonu 2019/20. Oni su u prvom polufinalu bili bolji od francuskog Pari Sen Žermena sa 37:32 i čekaju rivala u velikom finalu. 

  Skopski Vardar je šest meseci duže od očekivanog bio na krovu Evrope. Makedonci su postali šampioni Evrope, po drugi put, u proleće 2019. godine, ali će Stari kontinent novog prvaka dobiti tek pred kraj 2020. godine, a sve zbog pandemije koronavirusa. Ova sezona je prekinuta još u martu, a EHF je doneo odluku da bude odigran samo Fajnal-for, sa po dve najbolje ekipe iz obe grupe. Domaćin je, naravno, Keln i ”Lankses arena”, ali sada u nevakidašnjem ruhu, bez gledalaca na tribinama.   

U prvom polufinalu sastali su se Barselona i francuski Pari Sen Žermen. Favorit su bili Katalonci, Barselona nije izgubila nijedan meč u 2020. i u dobrom delu 2019. godine. Uz sve to Parižani su stigli oslabljeni u Keln, bez duže povreženog Nikole Karabatića. I pored te činjenice Parižani su nešto bolje otvorili meč. Predvođeni gorostasnim Letoncem Krištopansom, junakom prošlogodišnjeg trijumfa Vardara, vodili su sa tri gola razlike, u dva navrata, 7:4 i 8:5. Od tog trenutka kreće Barsa. Serijom 6:2 Katalonci prvi put dolaze do prednosti, a sjajni golman Kevin Meler sprečio je PSŽ da postigne gol skoro osam minuta. Od 18. minuta, sve do 26. kada je pogodio Remili. Na drugoj strani Janc i Mem su posle brzih kontranapada odveli Barsu na +5, bilo je 17:12, da bi se na poluvreme otišlo sa 18:14 za Katalonce.    Kontrolisao je špnaski tim rezultat u nastavku. U 38. minutu prvi put su poveli i sa šest golova razlike, bilo je 23:17, a pogodak je postigao danski golman Meler pošto su Parižani napadali sa igračem više u polju i bez odličnog Žerara na golu. Poslednju priliku da se vrati u meč PSŽ je imao posle serije 3:0, kada su došli na 24:21, odnosno nešto kasnije 27:24, ali je tada Barsa odgovorila sa 7:2 i rešila sve dileme. Na kraju je favorit pobedio sa 37:32.   

 Dika Mem je postigao čak 8 golova za pobednika, Islanđanin Palmarson je dao 6, a Blaž Janc i Fabregas po 5 golova. Naravno, mora se istaći i doprinos golmana Kevina Melera, koji će naredne sezone ponovo braniti za Flensburg. Najviše golova na meču postigao je krilni rukometaš Parižana Nai, devet puta je pogažao mrežu. Sledili su ga Mikel Hansen sa 7 i Remili sa 5.   

 Barsa će igrati za osvajanje titule, na koju čeka pet godina, sa boljim iz okršaja Vesprema, za koji nastupaju Nenadić i Cupara, i nemačkog Kila.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NBA LIGA: MVP kandidat Šaj briljirao, Oklahoma nadomak pobede u seriji (VIDEO)

Košarkaši Oklahome nastavili su sa odličnim partijama i u postsezoni NBA lige. Večeras su poveli sa 3:0 u prvoj rundi...

POVEZANE OBJAVE