Čeferin: Superliga je san Florentina Pereza, uništila bi ,,male” timove

Predsednik Unije evropskih fudbalskih asocijacija (UEFA) Aleksandar Čeferin rekao je da bi eventualno osnivanje Superlige bilo pogubno po manje klubove.

Čeferin je bio pred slovenačkim medijima i u razgovoru sa njima glavna tema je bila evropska Superliga, koja podrazumeva ligu sačinjenu od najjačih klubova Starog .

Superliga je san Florentina Pereza više od 30 godina, dok još nije ni bio u fudbalu. Dva glavna kandidata za predsednika Barselone su se javno izjasnila protiv tog projekta, a Bajern, Juventus i engleski klubovi su takođe protiv te ideje. To je žeja onih kojima nije stalo do ostatka fudbala. Njih zanima samo ono što će se dogoditi danas, a ne šta će biti sutra – kazao je Čeferin.

On je naglasio da bi to negativno uticalo na manje klubove, s obzirom na to da bi Superliga služila samo za obogaćivanje najvećih klubova.

Kada je reč o ovogodišnjoj Ligi šampiona, Čeferin uverava da se, za sada, sve odvija onako kako je planirano i da će finale biti prema ranije definisanom rasporedu.

– Prvo ćemo videti kako se razvija proces vakcinacije i koliko će to brzo ići. Pripremamo se da finale bude kao i svake godine. To znači da bi moglo da bude i publike na stadionima uskoro – najavio je Čeferin.

Slovenac je takođe otkrio da se format Lige šampiona neće menjati, bar do 2024. godine, do kada traju aktuelna prava i najavio je da bi sistem mogao da bude drugačiji nakon toga podrazumevajući sistem koji će zaintrigirati navijače.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Unikaha posle preokreta zakazale finale!

Košarkaši Unikahe savladali su Mursiju u drugom polufinalu 80:74. Protivnik u finalu će im biti Tenerife, koji je ranije...

POVEZANE OBJAVE