Čović o problemima u Zvezdi: Poremećena hemija dolaskom novih igrača

Situacija u Crvenoj zvezdi nije dobra. Doživljena su dva teška poraza u poslednje dve utakmice, a došlo je do promene na klupi gde je Sašu Obradovića zamenio Dejan Radonjić.

Počele su i promene u igračkom kadru. Klub je već napustio Emanuel Teri, dok je i Lengston Hol na izlaznim vratima.

Zvezda je izgubila s velikom razlikom, pokazalo je da smo morali da povučemo potez koji je neočekivan. I za mene je bio neočekivan, jer sam očekivao da će Saša da ostane sve tri godine. Izgubljena hemija, samopouzdanje, što je razlog ovako loše igre i rezultata atipičnog za Crvenu zvezdu. Žao mi je što je moralo da dođe do toga. Radonjić je proveren trener i idemo dalje, rekao je predsednik Crvne zvezde Nebojša Čović gostujući na jutarnjem programu TV Prva, a potom otkrio detalje povratka Dejana Radonjića:

Zvao sam Dejana da dođe kod mene na razgovor. Pričali smo sat i po – dva, napravili okvir rada, dali mu rok da razmisli. Odgovorio nam je već sledećeg dana oko podne ili malo posle toga. Mi ne odustajemo od naših ciljeva, mi smo u toku sezone, u Evroligi je prošlo 16 kola i mislim da možemo da ispunimo osnovne ciljeve, da osvojimo sve domaće trofeje i da napadnemo u TOP 8.

On je otkrio šta smatra da je bilo presudno za loše rezultate.

Dosad smo iskoristili 18 od mogućih 20 igrača, mislim da se u tim promenama vide određene promene u hemiji. Treneri imaju svoje želje, a mi radimo na tome da ispunimo sve u skladu s mogućnostima. Počeli smo da padamo kada su počeli da dolaze Ročesti, pa O’Brajant i onda Teri. Poremećena je bila hemija, što je verovatno uzrok ovakvih rezultata. Svi momci su dobri, ali se poremetila hemija. Optimista sam da ćemo uspeti da se vratimo. Kada je mnogo teško, odmah zamislite da je moglo da bude još gore. Ako budemo dobro radili, biće bolje, rekao je Čović.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Pol Džordž je slobodan agent, dva tima se bore za potpis

Los Anđeles Klipersi igraju vrlo zanimljivu plej-of seriju protiv Dalasa, a predvodnik ekipe iz Kalifornije je Pol Džordž. U četiri...

POVEZANE OBJAVE