Dvojica igrača dominiraju ABA ligom

Ovosezonska ABA liga iznedrila je nekoliko zanimljivih imena i rezultata, a u nastavku šampionata očekuje nas velika borba za plej-of budući da se iznenađenja događaju iz kola u kolo.

Dva tima koja su najprijatnija iznenađenja u ABA ligi su svakako Mega Soccerbet i Mornar iz Bara, ekipe koje gaje atraktivan i zanimljiv stil igre.

Izabranici Vlade Jovanovića u aktuelni lideri šampionata, dok je Mornar na trećoj poziciji sa utakmicom manje od Mege. Upravo se dva igrača iz ovih timova izdvajaju kao najbolji u ABA ligi.

Filip Petrušev je apsolutni hit i budućnost srpske košarke, dok je Džejkob Pulen dobro poznato ime u Jadranskoj ligi budući da je u dva navrata igrao za Cedevitu, a sada žari i pali u dresu Barana.

Njih dvojica drže prvih pet mesta u kategoriji igrača sa najvećim ostvarenim indeksom korisnosti u ovoj sezoni. Pulen je sa 38 lider u toj kategoriji i to je zaradio protiv Splita, a iza se ponovo nalazi njegovo ime sa valorizacijom 37 u susretu sa Cedevita Olimpijom. Naredna tri mesta zauzima Filip Petrušev sa indeksom korisnosti od takođe 37, a potom je dva puta imao identičan učinak od 36.

I kada je reč o poenima, njih dvojica su dominantni u ABA ligi. Njihova imena nalaze se na prva četiri mesta, a lider je i ovog puta Pulen, koji je na već pomenutom meču protiv Cedevita Olimpije upisao 36 poena. Da ne bude sve u njihovom znaku, pobrinuo se Ivan Novačić koji je na petom mestu u kategoriji igrača koji su zabeležili najveći broj poena na jednoj utakmici. On je to ostvario u 9. rundi kada je sa 28 poena doprineo trijumfu Cibone protiv FMP-a.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NIJE SE DOMOGAO PLEJ-OFA: NBA liga dodelila nagradu Kariju (VIDEO)

Košarkaši Golden Stejta ove sezone ispali su u prvoj rundi plej-ina NBA lige. Izbacili su ih Sakramento Kingsi, koji su...

POVEZANE OBJAVE