Najavljuju u Italiji: Zvezda u januaru prodaje tri fudbalera

Duel između Milana i Zvezde u Ligi Evrope iskoristio je ,,Tutomercato” kako bi porazgovarao sa italijanskim skautom Paolom Đeratijem.

On se osvrnuo na crveno-beli tim, igrače koji bi mogli da napuste redove Zvezde, trenera Stankovića, kao i sam duel sa italijanskim klubom.

Prolazak Milana u osminu finala nije toliko očigledan kako su neki pomislili posle žreba. Crvena zvezda ima potencijal i mogućnost da dovede Milan u vrlo neugodnu situaciju kroz dvomeč. Ne bih se iznenadio ukoliko bi prošao tim iz Beograda, kazao je Đerati.

Nekadašnji skaut Rome, Udinezea i Sasuola prokometarisao je i Dejana Stankovića.

Uspeo je da u Crvenu zvezdu implementira evropski mentalitet. Poseban akcenat je stavio na brzu tranziciju. Veoma je fleksibilan, menjao je tokom jeseni formaciju, igrao sa tri ili četiri igrača u defanzivnoj liniji. Po mom mišljenju moći će da se vrati u Italiju kao trener nakon što je Crvenoj zvezdi vrato staru slavu, rekao je on.

Italijan je izdvojio mlade igrače koji bi mogli da napuste Zvezdu.

Kroz istoriju smo naučili da je Zveda rasadnik šampiona. Iz poslednje generacije bih istakao Radulovića, veznog fudbalera rođenog 2002. godine ofanzivnih karakteristika. Levonog je, a može da igra u sredini i po boku. smatram da će on već u januaru da bude prodat. Čak i Nikolić iz generacije 1999. ima velike izglede da promeni sredinu, a još jedan zanimljiv igrač iz te klase je Petrović, centralni vezni fudbaler koji je odličan u kreiranju napada, ali i defanzivi. Po njihovom odlasku u prvi plan će izbiti Gavrić, fudbaler koji može da igra na oba krila, sjajnih ofanzivnih karakteristika i tehničkih kvaliteta. Na kraju bih istakao Erakovića, štopera koji je vrlo dobar u markaciji, istakao je Đerati.

Osvrnuo se i na filijalu crveno-belih, Grafičar.

U B timu ima takođe velikih talenata. Pre svega tu mislim na Stankovića, kreativca rođenog 2003. godine i Odadu defanzivnog veznog igrača, rekao je Đerati.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ŠLJIVIĆ PRE PUTA U IVANJICU: Cilj je jasan, on je dupla kruna

Fudbaleri Crvene zvezde su pauzu za nacionalne timove iskoristili za jedan prijateljski meč. Crveno-beli su savladali Zenit sa 1:0. Sada...

POVEZANE OBJAVE