Crvenoj zvezdi pripao prvi “Večiti derbi” u boksu

U prvom derbiju Superlige Srbije 2020/21 koje je održano u okviru prvog kola, BK Crvena zvezda i BK Partizan nakon višegodišnje pauze na velikoj boks sceni naše zemlje. U hali sportskog društva Crvena zvezda u organizaciji Boksersog saveza Srbije održana je bitka u devet težinskih kategorija, na kraju, u foto finišu, pobedu je odneo domaćin, rezultatom 12:10.

Poklonici boksa imali su razloga da uživaju u borbama koje su prikazali glavni akteri magičnog četverougla oba kluba, ali samo putem malih TV ekrana. Takmičenje je održano pod strogim merama zaštite, uz striktno pridržavanje epidemioloških mera propisanih od Kriznog štaba Vlade Srbije, bez publike.

Nije bilo lako, ali pobeda je tu, bodovi su otišli na naš konto, a to je ono čemu smo težili i za šta smo se spremali i borili. Partizan je očekivano pružio veliki otpor čemu svedoči I tesan rezultat. Znali smo da neće bili lako, da će nijanse odlučiti pobednika i drago nam je da smo mi bili tim koji je iz ovog derbija izašao sa osmehom na licu. Sada smo još više motivisani za nastavak lige, idemo dalje u nove pobede, istakao je Nenad Jovanović iz BK Crvena zvezda.

Glavni trener “crno-belih”, bivši srpski reprezentativac u superteškoj kategoriji, neporažen na profi sceni Mane Marčeta zadovoljan je učinkom svojih pulena.

Iako nismo upisali pobedu ponosan sam na moje momke, dali su sve od sebe i pružili sjajnu partiju protiv domaćina. Ovaj put pobeda je otišla u ruke našeg rivala koji je pružio partiju za svaki respekt. Pred nama je sada veliki rad, novi mečevi I izazovi kroz koje ćemo se boriti za pobede koje će nadomestiti ovaj gubitak prvog kola, a Zvezdu čekamo na proleće na našem terenu da uzvratimo pobednički udarac, zaključio je prvi strateg BK Partizan.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Real nemilosrdan protiv Baskonije na startu plejofa, Marinković solidan (VIDEO)

Košarkaši madridskog Reala savladali su u svom Vizink centru Baskoniju sa 90-74, u prvoj utakmici četvrtfinala Evrolige. Aktuelni šampion...

POVEZANE OBJAVE