Golac oštro o upravi Partizana: Ne može svako da dođe i vodi Partizan, nedopustiva je borba za treće ili četvrto mesto

Nekadašnji trener Partizana, Ivan Golac, izjavio je da ne očekuje da bude deo Senata, organa koji je nedavno formirala Skupština crno-belih sa ciljem da ima savetodavnu ulogu.

Golac je rekao da nije bilo nikakvog kontakta od strane bivšeg kluba, kao i da ne očekuje poziv.

Nije, niti očekujem. Jedan Neron je bio previše za planetu, desetine hiljada nerona sada hoće da nam podmetnu. Rugaju nam se. Zna se kako se radi u ozbiljnom klubu, a zna se kako se radi u Partizanu, kako se generalno kod nas prave skupštine. Prave se od podobnih. Ivan Golac je uvek bio svoj, čak i pre rođenja. Ali nisam bitan ja, bitan je Partizan, mene samo zanima da bude što bolji i što moćniji. A cela ova priča sa Senatom… Molim vas, budimo ozbiljni, rekao je iskusni stručnjak za “Sputnjik”.

Potom je usledila i nešto ozbiljnija analiza.

Partizan plaća ceh zbog jedne loše organizacije. Improvizacija odavno ne prolazi nigde, samim tim ni kod nas, a ovo su sve posledice. Ne može svako da dođe u Partizan i da vodi klub. Ne kažem da su ovi trenutno isključivi krivci, ali snose deo odgovornosti za ono što se dešava i što klub kuburi s rezultatima, a Zvezda osvaja titule. Partizan trpi zbog lošeg vođenja kluba u poslednjih 20 i 30 godina. Partizan koji dolazi u situaciju da u ovoj našoj ligi bude treći ili četvrti. To je prosto nezamislivo i nedopustivo. Teško da će se nešto u skorije vreme promeniti.

Prema njegovom mišljenju, titula već ima vlasnika kada je aktuelna sezona u pitanju.

Mislim da je već u prvih mesec, dva, praktično sve bilo rešeno. U daleko ozbiljnijim ligama je to velika razlika, a kamoli u Superligi. U Srbiji i prosečan klub kada napravi toliku razliku, niko ne može da ga stigne. Jasno je da Zvezda neće prosuti toliku bodovnu prednost, zaključio je Golac.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ODLUČILI: Makabi se vraća u Pionir (FOTO)

Košarkaški klub Makabi Tel Aviv planira da utakmice plej-ofa Evrolige igra u hali Aleksandar Nikolić, javlja izraelski Walla Sports. Ukoliko...

POVEZANE OBJAVE