Peković o borbi sa koronom, Partizanu, Vujoševiću…

Bivši košarkaš Nikola Peković u razgovoru za ,,Srpski telegraf” pričao je o svojoj velikoj borbi sa koronom, ali se dotakao i svoje igračke karijere.

I sada su ostale neke posledice, dosta se brže zamaram. Ali dobro je… Izvukao sam se. Moje iskustvo je da ljudi ovu bolest ne treba da shvate olako, nije šala, prvi ja sam se vodio logikom da mene taj virus, zbog moje konstitucije, ne može slomiti. Ali pokazalo se suprotno. Apsolutno treba slušati savete lekara i raditi samo kako oni kažu, kazao je Peković.

On se dotakao i njegovog nekadašnjeg kluba Partizana.

Meni je Partizan u najlepšem sećanju. Ja sam i dalje verni navijač tog kluba. Baš skoro sam bio sa Ostojom, večerali smo. Siguran sam, kako god da je trenutno, on će uraditi sve najbolje za Partizan

Iako je stigao i do NBA lige, Peković je prerano završio igračku karijeru.

Prekinuo sam s košarkom zbog povrede. Dve godine sam pokušavoa da se oporavim, jednostavno nije išlo. Ako me pitate šta bih promenio, jedino bih želeo da se ovo s povredom nije dogodilo, pa da sam mogao još koju godinu da igram, ali to je ipak neka viša sila. Postoje stvari kod kojih se mi sportisti ne pitamo mnogo, a to su svakako povrede, objasnio je on.

Govorio je o legendi crno-belih, Dušku Vujoševiću i značaju koji je imao za njega tokom karijere.

Duško Vujošević je čovek koji je možda i najviše uticao na moju karijeru. On je veliki profesionalac i bilo koja reč za njega bi bila suvišna. U dobrim smo odnosima, zajedno smo prošli mnogo toga, mnogo truda, rada i odricanja, kazao je bivši predsednik KK Partizan.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Preminuo legendarni košarkaš Fortituda, osvojio trofej sa Dušanom Ivkovićem (VIDEO)

Tužna vest stiže iz Kostarike. Kako prenosi Fortitudo Bolonja, nekadašnji sjajni šuter Ruben Daglas preminuo je u 44. godini života. On...

POVEZANE OBJAVE