Gudurić i Veseli u formi pred meč sa Zvezdom, Boldvin zatrpao Barsin koš [VIDEO]

Fenerbahče – Asvel 81:59 (15:19, 23:13, 21:10, 22:17)

Bajern – Barselona 90:77 (22:26, 21:19, 27:10, 20:22)

Četvrtu uzastopnu pobedu u Minhenu, u najjačem košarkaškom takmičenju, upisao je Bajern. Ekipa Andree Trinkijerija slavila je protiv Barselone u svom ,,Audi domu” rezultatom 90:77. Nemački tim je mnogo boljom igrom u drugom poluvremenu stigao do svoje 10 pobede, dok su Katalonci ostali na 11 triijumfa.    

Barselona je imala i dvocifrenu prednost u prvoj četvrtini, bilo je 26:16, ali se Bajern oporavio i na sredini druge deonice stigao do poravnanja 32:32. Na odmor su gosti otišli sa dva poena prednosti. Meč je odlučen u trećem periodu. Odmah na startu domaćin pravi seriju 8:0 i prelazi u vođstvo koje nije ugroženo do kraja. U poslednjih deset minuta ušlo se sa čak +15 za nemački tim. S obzirom na to da je Bajern imao i 19 koševa viška, Katalonci mogu na kraju i da budu zadovoljni porazom od 13 koševa razlike.

U pobedi domaćih, za koje ponovo nije igrao Vladimir Lučić, blistao je Boldvin sa 29 poena, 3 skoka i 7 asistencija. Cipser je ubacio 16, Vajler-Bab 14, a Rejnolds je uz 12 koševa imao i 8 skokova. Kod Barselone zapažen je bio Abrines sa 16 poena, te Smits sa dva manje.   

Fenerbahče našeg trenera Igora Kokoškova polako se diže, vezao je dve pobede u Evroligi i ostao u trci za plasman u plej-of. Posle Olimpijakosa u Istanbulu je pao i francuski Asvel, pa sada turski tim ima skor od 7 pobeda i 10 poraza. Asvel je bio bolji samo u prvih deset minuta, kada su u jednom momentu imali i 8 koševa prednosti, ali je Fener na početku druge četvrtine prešao u vođstvo koje je samo uvećavao do kraja meča. Marko Gudirć je potvrdio da će biti veliki adut Fenera u nastavku sezone, srpski reprezentativac je ubacio 16 poena uz 4 asistencije, a istovetan broj koševa postigao je i Jan Veseli.

Dvocifreni su bili i Nando De kolo i Melih Mahmutoglu, koji su dodali po 12 poena. U gostujućem timu samo su Dejvid Lajti i Noris Kol postigli dvocifren broj koševa, prvi je ubacio 11, a Kol 10 koševa. U sledećem kolu, na Božić, Fenerbahče gostuje u Beogradu.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Bandović nakon plasmana u finale Kupa: Zaslužili smo!

Fudbaleri Vojvodine savladali su ekipu Radničkog u Kragujevcu i plasirali se u finale Kupa Srbije. Trener Novosađana Božidar Bandović rekao...

POVEZANE OBJAVE