Od +17 do drame: PAO ipak pao, Zvezda trijumfalno završila godinu!

Crvena zvezda – Panatinaikos 74:71
(22:15, 26:22, 9:9, 17:25)

Košarkaši Crvene zvezde savladali su u hali ,,Aleksandar Nikolić” ekipu Panatinaikosa sa 74:71 u okviru 17. kola Evrolige

Imao je na raspolaganju 12 igrača Dejan Radonjić, nije mogao da računa na najboljeg strelca Džordana Lojda, ali to nije smetalo da crveno-beli dođu do šeste pobede u ovosezonskoj Evroligi.

Nešto nervozniji početak meča imala je Crvena zvezda, koju nije služio šut. Pre svega, tu se misli na Dobrića koji je tri puta uzastopno promašio za tri poena, iako je u dva navrata imao otvoren šut. S druge strane, Panatinaikos je sa dve trojke na otvaranju pokazao svoj napadački opus. Dobrić je bio taj koji se isticao svojim učešćem, ali ga nije išlo. Posle tri neuspešna pokušaja, konačno je pogodio za tri i i pogurao Zvezdu do izjednačenja, a na to se nadovezao Džoni O’Brajant. Milimetri su Amerikanca delili do toga da poravna u tom trenutku (9:10), pošto je nagazio liniju.

Ubrzo je Zvezda poenima Davidovca i Voldena povela sa 19:13, igrajući agresivnu odbranu, onako, u Radonjićevom stilu. Dejan Davidovac se bacao po parketu za loptu i u istom napadu je Volden pogodio novu trojku za +9. Da je bilo navijača, ,,Pionir’’ bi se zapalio.

Zvezda je došla i do dvocifrene prednosti početkom druge deonice kada je odličnu sekvencu imao Aleksa Radanov, te je doveo svoj tim do +11, ali ubrzo je PAO smanjio na sedam razlike. Pojavio se potom i Kino Kolom, sa dve trojke i ponovo je bila prednost. Sjajnu šutersku seriju domaćih produžio je Dobrić i nadovezao se na dve trojke Španca.

Radanov je bio briljantan, kako u odbrani, tako i u napadu, a šut je bio saveznik Crvene zvezde na ovom susretu, za razliku od samog početka i tako su domaći dospeli i do +17 pred smiraj prvogpoluvremena.

Odličnu i požrtvovanu odbranu igrala je Zvezda, a pomogli su im i protivnici, budući da je Zvezda svaku njiihovu grešku koristila. Dugo nije bilo poena u trećoj četvrtini i Zvezda je uspevala da održi dvocifrenu razliku i usput poveća onu koja je bila na početku te deonice. Duop Rit je pogodio za +15 za nemir u redovima ,,Zelenih’’. Domaći su držali rivala više od sedam minuta na svega šest poena, dok je sam Rit imao sedam u ovoj deonici.

Najgori mogući početak poslednjeg kvartala imala je Zvezda, dozvolivši rivalu lake poene i priliku da im se približe na dostižnu razliku. Brzo se istopila dvocifrena prednost, pa je Dejan Radonjić bio prinuđen da manje od jednog minuta po startu četvrtine pozove igrače na razgovor.

Imala je Zvezda probleme u defanzivnom skoku u finišu utakmice i i dalje je PAO bio u igri. Prednost se održavala pod košem rivala, ali su se i Grci razbudili u završnici i spustili na šest poena razlike. To je bila najmanja razlika od prve deonice koju je imala Zvezda.

Napredak u odbrani je definitivno bio vidan, ali kada se uzme u obzir da je ovog grupaciji igrača tek drugi meč sa Dejanom Radonjićem, odaje se pozitivan utisak.

Oscilacija je bilo, posebno u finišu. Dosta nervozno i nesigurno je delovala Zvezda u defanzivi, ta zaliha se topila, a onda je Papapetru raspalio trojku za poravnanje 69:69 na minut do kraja. Prednost od 17 poena je nestala kao rukom odnešena.

Momenat odluke dogodio se 16 sekundi pre kraja, kada je napad za novo izjednačenje imao PAO. Nemanja Nedović je predao loptu u ruke Dobriću i propala je ta akcija ,,zelenih”, a ubrzo su stigli poeni sa linije penala i Zvezda je imala +4. Poslenji napad imao je Panatinaikos, lopta je išla za Nedovića, ali srpski plejmejker nije stigao da šutira.

Sa 17 poena najefikasniji u redovima Crvene zvezde bio je Kori Volden, dok je 13 zabeležio Kino Kolom. Janis Papapetru je predvodio goste sa 20 postignutih poena, a pratio ga je Nemanja Nedović sa 16.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SERIJA A: Salernitana i matematički ispala, Frozinone pobegao iz zone ispadanja (VIDEO)

U prvom meču 34. kola Serije A, Frozinone je savladao Salernitanu 3:0. Ekipa sa juga Italije je ovim porazom i...

POVEZANE OBJAVE