Real se pretvara u kaznenu ekspediciju, Zenit slavio u Tel Avivu

U utorak je odigrano pet utakmica 17. kola Evrolige.

Real je trijumfovao u Istanbulu i došao do šeste uzastopne pobede, a najefikasniji u redovima “kraljevskog kluba” bio je Kozer sa 15 poena. Tompkins je ubacio dva poena manje, a dvocifren je bio i Laprovitola sa 10 poena. Jedini raspoložen kod Efesa bio je Vasilije Micić sa 16 poena, ali je promašio svih 6 šuteva za tri poena. Srpski reprezentativac je imao po 5 skokova i asistencija, kao i jednu ukradenu loptu.

Posle ubedljive pobede nad Crvenom zvezdom u prošlom kolu Zenit je slavio i u Tel Avivu. Pojtres je predvodio ruski klub sa 16 poena, pratio ga je Ponitka sa 14 poena i indeksom 20, dok je Pengos dodao 11. Kod Makabija Vilbekin je ubacio 18 poena (trojke 2/9), Dorsi je postigao 13, a Brajant i Žižić po 10 poena.

Uzbudljivo je bilo u španskom duelu, Baskonija je sa poenom razlike savladala Valensiju. Kalinić je uz zvuk sirene sa centra pokušao da donese pobedu, ali nije ni dobacio do obruča. Valensija je u prvom poluvremenu imala 17 poena prednosti, u trećoj četvrtini je bilo +15, ali je na kraju ipak poražena. Polonara je predvodio Baskoniju sa 18 poena, dok je kod Valensije upravo Kalinić bio najefikasniji sa 16 poena, 4 skoka i 3 asistencije.

Žalgiris je prebrodio krizu i u Berlinu je došao do svoje pete uzastopne pobede. Hejs je postigao 18 poena kod Žalgirisa, sjajan je bio i Lovernj sa 16, dok je kod domaćina Fontekio bio bolji od ostalih sa 14 poena.

Himki je ostao na dve pobede i posle 17. kola, a bodove iz Podmoskovlja odneo je i Olimpijakos. Himki je na poluvremenu imao poen minusa, ali je posle treće četvrtine zaostajao 14 poena i ostao bez šansi za trijumf. Fantastičan meč odigrao je Slukas koji je uz 25 poena imao i 5 asistencija i indeks korisnosti 29. Pratio ga je Vezenkov sa 19 poena, dok je Elis ubacio 15. Šved je kod Himkija postigao 22, dok su Vialcev i Miki dodali po 17.

Himki – Olimpijakos 88:105
Anadolu Efes – Real Madrid 65:73
Alba – Žalgiris 71:74
Makabi – Zenit 72:78
Baskonija – Valensija 71:70

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Gocić pred Crvenu zvezdu: Respekt i priprema za Ligu šampiona!

Derbi meč poslednjeg kola ligaškog dela domaćeg vaterpolo šampionata igra se na bazenu SC "11. april" u subotu od...

POVEZANE OBJAVE