Veče rekorda u Milanu, fantastični Milutinov uhvatio 16 lopti u napadu! [VIDEO]

Armani – CSKA  87:91 (17:17, 16:22, 25:20, 22:21, 7:11)

U poslednjoj utakmici Evrolige za 2020. godinu videli smo sjajnu utakmicu u Milanu i 12. uzastopnu pobedu moskovskog CSKA. To je rekord Evrolige po broju vezanih trijumfa u ovom takmičenju, ali nije jedini ove večeri. Nikola Milutov, odlični srpski centar, imao je ča 19 skokova, od toga 16 u napadu, što je apsolutni rekord ovog takmičenja. Treba reći da je Milutinov u regularnih 40 minuta već imao 14 ofanzivnih skokova i već tada premašio prethodni rekord koji je iznosio 11. Našem asu danas je i 26. rođendan, koji je obeležio na najbolji mogući način. I ekipa CSKA je oborila jedan rekord elitnog takmičenja, sakupili su 28 skokova u napadu i tako pretekli Partizan i Unikahu, koji su bili prethodni rekorderi.   

Moskovljani su kontrolisali rezultat tokom celog meča, mada prednost nijednog trenutka nije bila dvocifrena. U finišu regularnog toka viđena je prava drama. Milutinov je na asistenciju Džejmsa zakucao za +3, onda je Panter napravio faul u napadu, ali je CSKA izgubio loptu. Penale su bolje izvodili domaći, ubacili su sva četiri, dok su Džejm i Milutinov promašili po jedno. Ostalo je samo 2,2 sekunde do kraja, pri vođstvu CSKA 80:79, ”armejci” su zaboravili na svog nekadašnjeg košarkaša Karla Hajca pa su ga faulirali ispod koša. Mogao je on da donese pobedu Armaniju ali je promašio prvo bacanje i ušlo se u dodatnih pet minuta.    Tada se raspucao Heket, trojku je pogodio i Kurbanov, a sve promašaje gostiju skupljao je Milutinov, pa finiš u produžetku nije bio neizvestan. Još od poraza u Beogradu CSKA ne zna za neuspeh i sada ima skor 13-3. Italijanski predstavnik je ostao na devet pobeda.   

Majk Džejms je uz 20 poena imao i 10 asistencija, Heket je dodao 19 koševa, a Nikola Milutinov 17 poena i 19 skokova. Dabl-dabl je imao i Vojtman, 13 koševa i 12 uhvaćenih lopti. U ekipi Armanija Ledej je ubacio 21 poen i imao 7 skokova, Panter je dodao 17 koševa, Dilejni 14, a Šilds 13 koševa i 8 skokova.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

BLIZU JE: Zidan se vraća!

Legendarni fudbaler Zinedin Zidan na pragu je preuzimanja minhenskog Bajerna, prenosi "Mundo Deportivo". Kao glavni kandidati za naslednika Tomasa...

POVEZANE OBJAVE