Milan Mačvan o sporu sa Partizanom i pogubnom broju stranaca u Srbiji: Morao sam da tužim klub, nisam imao izbora

Milan Mačvan je po završetku karijere započeo svoju funkcionersku karijeru kao savetnik predsednika KK Partizan za mlađe kategorije. Kratko je to trajalo, a pričalo se da je problem u duogvanjima kluba prema njemu koji datiraju iz vremena kada je bio igrač crno-belih. Dug iznosi 95 hiljada evra.

Mislim da sam uvek bio korektan prema Partizanu, pa i kada smo se dogovorili oko reprograma duga, koji se dugo vuče. Oni nisu mogli da ispoštuju dinamiku isplate, pa je sve palo u vodu, iako sam imao dobru volju da oprostim. Došli smo i do nekog idealnog broja, ali, očigledno nije išlo. Nisam ljut, ali, svuda u svetu je profesionalno da budeš plaćen za ono što si radio, po slovu ugovora, rekao je Mačvan za Sportklub i dodao:

Sudsko potraživanje mi je bilo poslednje rešenje, nisam imao izbora. Partizan je odgovorio na moju tužbu, ali to je već stvar advokata. Ceo slučaj je završio na Stalnoj sportskog arbitraži pri Olimpijskom komitetu Srbije, koji ima ingerencije za eventualnu blokadu i naplatu, pa ćemo videti. Ako ne prođe, idemo dalje.

On se osvrnuo i na stanje u srpskim klubovima u kojima mu se ne sviđa veliki broj stranaca.

Nisam se ’zaglavio’ u vremenu, nemam ništa protiv stranaca u srpskoj košarci, ali… I ja sam bio neki stranac u Izraelu, Italiji ili Turskoj, ali jako dobro sam znao šta sam morao i želeo da pokažem dok sam igrao. Čak i pri kraju karijere, u Tokiju, uvek sam davao sve od sebe, na neki način nametao sebi pozitivan pritisak, da opravdam zašto sam angažovan. Imao sam pravilan osećaj da se od mene u svim tim klubovima očekuje ono ’nešto više’. A to ne vidim kod ovih Amerikanaca, uglavnom su oni u pitanju, koji igraju u Partizanu, Zvezdi, po klubovima Košarkaške lige Srbije. E, sa tim ne mogu da se pomirim. Neka ovi naši dovode strance, ali da budu veoma dobri, pa i vrhunski. Samo od takvih, naši klinci mogu nešto da nauče. Ovako, ništa, rekao je bivši srpski reprezentativac.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Ataman siguran: Bolji smo od Makabija

Košarkaši Panatinaikosa savladali su Makabi u okviru drugog susreta četvrtfinalne serije. Sada slede dva okršaja u Beogradu – 30....

POVEZANE OBJAVE