Vlade Jovanović pred Cedevitu Olimpiju: Da zaustavimo šut za tri poena

Za košarkaše Mege nema odmora tokom novogodišnjih praznika. Već 2.januara očekuje ih meč protiv Cedevite Olimpije, jednog od pretedenata na šampionski prsten i konkurenta za mesto koje vodi u plej of.

Trener Mege Vlade Jovanović ističe da je protivnik ozbiljna ekipa sa dobrim šutem za tri poena.

Cedevita Olimpija je jako dobar tim koji je sastavljen od iskusnih igrača sa ovih prostora koji imaju iskustva igranja ABA lige, ali i evropskih takmičenja poput Evrolige i Evrokupa. Sigurno je da imaju ambicije da ostvare dobre rezultate u svim takmičenjima u kojima učestvuju i trenutno su dobro kotirani i u ABA ligi i u Evrokupu, gde su se plasirali u Top 16 fazu. Očekuje nas jako zahtevna utakmica, Cedevita Olimpija je odlična napadačka ekipa koja jako dobro trči i šutira iz svih pozicija, posebno za tri poena. Ključ utakmice mora biti u našoj odbrani i da pokušamo koncentracijom tokom svih 40 minuta da zaustavimo taj njihov šut za tri poena, koji je jedno od njihovih najvećih oružja, rekao je Jovanović.

Meč počinje u 19h u dvorani “Ranko Žeravica” na Novom Beogradu. Posle 12 odigranih kola ABA lige, Mega je trenutno na drugom mestu sa skorom 9-3 dok Cedevita Olimpija ima šest pobeda i tri poraza uz tri utakmice manje. U prošlom kolu Mega je savladala FMP u Železniku sa 91:92 dok je Cedevita Olimpija u poslednjoj utakmici u 2020. godini igrala takođe protiv FMP-a u Železniku, gde je izgubila sa 91:88.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SERIJA A: Nezadovoljni Španac doneo važnu pobedu Laciju (VIDEO)

U prvom meču 33. kola Serije A, fudbaleri Lacija savladali su Đenovu u gostima 0:1. Strelac jedinog gola bio je...

POVEZANE OBJAVE