U Bundesligi opet se gostili gosti, samo Ajntraht pobedio na svom terenu

Odigrano je prvih pet utakmica nemačke Bundeslige u 2021. godini, a na četiri su slavili gostujući timovi.


Samo je u Frankfurtu pobedio domaćin, a jedini gost koji se vraća praznih šaka je doskorašnji lider Bajer iz Leverkuzena. Izgleda da je onaj nesrećni poraz od Bajerna skupo koštao ”farmaceute” i da se oni nisu oporavili od tog šoka tokom praznika. Taj poraz bio im je prvi u aktuelnom prvenstvu, a već u narednom kolu doživeli su još jedan. Ipak, dobro je krenulo za Leverkuzen u gradu na Majni. Već u 10. minutu spretni Amiri je petom poslao loptu ispod Kevina Trapa za vođstvo gostiju. Nisu se dugo fudbaleri Bajera radovali golu pošto je u 22. minutu izjednačio Amin Junes, svojim prvim golom za Ajntraht. Do potpunog preokreta došlo je u 54. minutu, Kamada je ubacio sa desne strane, a Tapsoba, u pokušaju da spreči dodavanje, ubacuje loptu u sopstvenu mrežu. To je bio i konačan rezultat, mada je Ajntraht ima o dve sjajne prilike preko Junesa i Kamade, dok je Leverkuzen najbliže izjednačenju bio desetak minuta pre kraja kada je nespretno reagovao Hintereger i pogodio prečku svog gola. Za domaću ekipu svih 90 minuta odigrao je Filip Kostić.


Frajburg je nastavio tamo gde je stao u 2020. godini, slavio je u Sinshajmu i vezao četvrtu uzastopnu pobedu u Bundeligi. Već posle prvih 45 minuta gosti su imali tri gola prednosti, a Hpfenhajm je uspeo samo da ublaži poraz preko Beboua. Mijat Gaćinović je bio na klupi Hofenhajma. Još jednu odličnu partiju u gostima pružio je i Union. Berlinci su slavili u Bremenu sa 2:0, a golove su, u prvom poluvremenu, postigli Beker i Avoniji. To je drugi vezani trijumf Uniona i treći uzastopni poraz Verdera na svom ”Vezeru”. Miloš Veljković je igrao poslednjih deset minuta za domaćina.


Menhengladbahu i Augzburgu bio je dovoljan po jedan gol da odnesu ceo plen iz Bilefelda odnosno Kelna. Pogotkom Embola Borusija je slavila protiv Arminije i novajliju ostavila u zoni ispadanja, dok je Brazilac Jago, svojim prvi golom za Augzburg, srušio ”jarčeve” u Kelnu. Zanimljivo da Keln još nije pobedio na svom ”Rajn Energi stadionu”.

Arminija – Menhengladbah 0:1(0:0)
Embolo 58′

Ajntraht – Leverkuzen 2:1(1:1)
Junes 22′, Tapsoba 54′(ag) – Amiri 10′

Keln – Augzburg 0:1(0:0)
Jago 77′

Hofenhajm – Frajburg 1:3(0:3)
Bebou 58′ – Santamarija 7′, Grifo 34′(p), Kasim 42′(ag)

Verder – Union Berlin 0:2(0:2)
Beker 12′, Avoniji 28′

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

‘Hrvatskom Murinju’ se sprema ponuda karijere? Torino već traži zamenu

Ivan Jurić će, po svemu sudeći, na kraje sezone napustiti Torino. Ako u poslednji čas ne potpiše novi ugovor...

POVEZANE OBJAVE