Zvezda arhivirala Zadar i izjednačila se sa Mornarom na vrhu ABA lige

Crvena zvezda – Zadar 81:66
(22:16, 21:12, 25:22, 13:16)


Košarkaši Crvene zvezde savladali su Igokeu u Hali ,,Aleksandar Nikolić” sa 81:66 u 13. kolu ABA lige.

Posle poraza od Igokee po povratku Radonjića na klupu Crvene zvezde, njegova ekipa se povratila sigurnim trijumfom nad Zadrom.

Nije to bio obećavajuć start ekipe Dejana Radonjića, ali je ubrzo usledila serija od 7:0 ekipe Crvene zvezde što je dovelo do preokreta.

Gosti su potom prešli na zonsku odbranu i zadržali su napad Crvene zvezde i to se pokazalo kao dobar potez trenera Veljka Mršića. Ipak, trojke Duopa Rita i Branka Lazića iz kornera, uz pogodak Koloma sa linije penala, donele su domaćima novu prednost nakon izjednačenja hrvatskog tima (+7)

U drugoj deonici, dugo iščekivano pojačanje za navijače Crvene zvezde Lendri Noko konačno je debitovao. Probleme je Crvenoj zvezdi na početku stvarao Kodi Džastis, šutiranjem sa velikih distanci, ali je na njegovu sjajnu trojku sa 10 metara odgovorio Branko Lazić, svojom drugom na meču! To nije nešto što se često viđa.

Prva dvocifrena prednost za Crvenu zvezdu (+10) stigla je nakon zakucavanja Korija Voldena. Serijom trojki Crvene zvezde, kada je Zadar smanjio rezultat na šest poena razlike, domaći su došli i do +15. Sjajno su pogađali Davidovac i Dobrić u poslednjem minutu druge deonice i to je donelo crveno-belima vođstvo od 43: 28 u prvom poluvremenu igre.

Serija Crvene zvezde iz prvog dela igre, nastavljena je u drugom i produžena do 14:0 za 20 poena razlike, kada je Onuaku iskoristio alej-ap. Upravo je Onuaku bio  i jedini strelac za Zadar u prva dva minuta drugog poluvremena. Svojim čudnim slobodnim bacanjima je doneo svom timu četiri poena, dok je Zvezda, s druge strane, nastavila odlično da šutira za tri.

Ako je šut spolja slušio, slobodna bacanja za Crvenu zvezdu su bila ispod svakog nivoa, te je ekipa Dejana Radonjića na taj način gubila veliki broj poena. Uprkos brojnim padovima i usponima u trećem kvartalu, Zvezda je održala razliku i sa 18 poena ušla u finiš meča.

Aleksa Radanov je svojim požrtvovanjem izazivao aplauze prisutnih kraj parketa dvorane ,,Aleksandar Nikolić’’ i opšti utisak je da mladi bek zaslužuje minutažu koju mu je Radonjić i dodelio.

Dvocifrena razlika je bila na semaforu od trenutka kada je i postavljena i do kraja meča se to nije menjalo, uprkos poenima Palokaja, Onuakua i Bursaća. Treba napomenuti i to da su domaći šutirali čak 30 trojki i pogodili 10.

Sa po 12 poena, crveno-bele su do 10. pobede predvodili Kori Volden i Ognjen Dobrić, dok su Kolom i O’Brajant upisali po 10. Kada je reč o Zadru, Aleksandar Bursać je bio najučinkovitiji igrač meča sa 15 poena, a 13 je dodao Junaković.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Trojica srpskih sudija u plej-ofu!

Evroliga je objavila spisak sudija za predstojeći plej-of ovog takmičenja. Naredne sedmice nas očekuje početak plej-ofa Evrolige, a Srbija možda...

POVEZANE OBJAVE