”Građani” lako izašli na kraj sa Česlijem, basna se ponovila u Njukaslu, ”Lisice” prevarile ”Svrake” (VIDEO)

Pošto je meč između Barnlija i Fulama odložen, na Ostrvu su se igrale samo dve utakmice 17. kola Premijr lige.   

S nestrpljenjem se očekivao derbi na ”Stamford Bridžu” između Čelsija i Mančester Sitija. Gosti su stigli bez šestorice prvotimaca zaraženih koronavirusom, ali ”građani” nisu tražili odlaganje još jednog svog meča, posle onog sa Evertonom u prethodnom kolu. Ispostavilo se to kao pametna odluka tima iz Mančestera pošto je Siti ubedljivo slavio protiv ”plavaca” i ponovo stekao šansu da se bori i za titulu. Prave borbe nije ni bilo, gosti su postigli tri gola u intervalu od 16 minuta, počevši od 18. kada je Gundogan preciznim udarcem savladao Mendija, preko pogotka Fodena tri minuta kasnije, zaključno sa golom Kevina De Brujnea nakon velikog promašaja Sterlinga i odbijene lopte od stative. I u preostalom delu meča gosti su imali zrelije šanse, najbolje su propustili Gundogan u finišu prvog, te Rodri na početku drugog poluvremena. Ipak, uspeo je Čelsi da se ”upiše” u ovom meču, dogodilo se to u poslednjim trenucima, u drugom minutu nadoknade, Haverc je pronašao Hadsona-Odojia na drugoj stativi, a rezervisti ”plavaca” nije bilo teško da savlada Amerikanca Stefena, debitanta u Premijer ligi.   

Videćemo da li će Frenk Lampard ”preživeti” na klupi i ovaj neuspeh, s obzirom da je Čelsi pobedio samo jednom u prethodnih šest kola u Premijer ligi. Trenutno su 8. na tabeli, u grupi su timova koji imaju po 26 bodova, ali su jedini odigrali svih 27 utakmica. Mančester Siti je sada 5. sa 29 bodova, četiri manje od vodećeg tandema, ali i utakmicom manje odigranom od njih.   

Lester je ostvario još jednu pobedu na strani, već sedmu u aktuelnoj sezoni, i tako održao korak sa vodećim ekipama. S druge strane Njukasl je vezao peti meč bet trijumfa, a posle dobrog izdanja, i osvojenog boda, protiv Liverpula, doživeli su novi neuspeh u meču sa raspoloženim ”Lisicama”. U prvom poluvremenu golova nije bilo mada je Vardi jednom pogodio mrežu ”Svraka”, ali se pre toga nalazio u ofsajdu. Do zasluženog vođstva Lester je stigao u 55. minutu, Vardi je prevario svog čuvara na levoj strani, usledio je povratni pas za Medisona, a ovaj iz prve šalje projektil u mrežu domaćina. I drugi gol je četa Brendona Rodžersa postigla na efektan način. Opet je to bila filigrantski precizna akcija, sada je Obrajton ugledao Tilemansa i vratio loptu sa desne strane i Darlou je još jednom bio nemoćan. Pomalo neočekivano u finišu je bilo neizvesnosti. Endi Kerol je postigao gol u 82. minutu, samo tri minuta pošto je ušao u igru. To je bio prvi pogodak visokog napadača posle više od godinu i po dana. Napadale su ”Svrake” u preostalih desetak minuta, ali je Šmajhel sačuvao svoju mrežu i pobedu svog tima.

Lester se osamio na trećem mestu sa 32 boda, samo jednim manje od vodećeg tandema Liverpul – Mančester Junajted, s tim da ove dve ekipe imaju meč manje odigran. Njukasl polako ulazi u opsanu zonu, sada su na 15. mestu sa 19 bodova.

Njukasl – Lester 1:2 (0:0) Kerol 82′ – Medison 55′, Tilemans 72′
Čelsi – Mančester Siti 1:3 (0:3) Hadson-Odoi 90+2′ – Gundogan 18′, Foden 21′, De Brujne 34′

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

U PROBLEMU: Srpski reprezentativac pao na doping testu!

Srpski sport zatekla je informacija u vezi sa plivačem Urošem Nikolićem. Prema saznanjima portala Sportklub, utvrđeno je da je tokom...

POVEZANE OBJAVE