Mijailović: Postoji nezadovoljstvo kod nekih igrača, ABA liga kritična zona, mandat mi ističe za dve godine

Predsednik Košarkaškog kluba Partizan Ostoja Mijailović govorio je u opširnom intervjuu za ,,Mozzart sport” o potezima uprave i finansijskom stanju crno-belih.

Turbulentna godina je iza Partizana. Sve je bilo savršeno do pandemije koronavirusa, a potom je krenulo stranputicom. Otišli su pojedini nosioci ekipe poput Korija Voldena, te trener Andrea Trinkijeri… Uprava ove sezone radi sa već drugim trenerom i nadaju se boljim danima.

Sašo Filipovski traži rešenja i brojna imena se dovode u vezu sa dolaskom u Partizan, a kako kaže Mijailović, postoji unutrašnji problem.

Stručni štab je sa sportskim sektorom pre 15-ak dana (prim.aut. intervju rađen 24. decembra) dobio odrešene ruke da promeni nešto na pozicijama koje škripe. Uvek je lako dovesti igrača, napraviti alibi priču, ali treba dovesti nekoga ko će da pruži timu, da unapredi nešto. Znaju se naši ciljevi. Razgovarali su sa svim igračima, znamo ko kako razmišlja. Katastrofalna utakmica sa Krkom je pokazala kao da postoji nezadovoljstvo kod nekih igrača – otkrio je Mijailović.

Prvi čovek Partizana ističe da su mu misli okrenute i ka budućnosti, te da klub mora pametno da posluje.

Kad bih mislio danas za sutra, Partizan bi doveo četiri igrača za 2.000.000 evra. Osvojimo sve i koga briga šta je sutra? Nisam vaspitan tako, za svaki evro gledam, ne želim da bacamo novac koji nemamo. Moja kompanija je najveći privatni sponzor kluba. Mogao sam na druge stvari, ali trošim u Partizanu. I onda sam lošiji od onih koji žive od klubova – kazao je Mijailović i dodao:

Bio bih u javnosti bolji predsednik kad bih klub zadužio 2.500.000 evra i ušao u Evroligu. I onda kažem: ´Više nisam predsednik, ostvarili smo cilj. Evo, vi pametnjakovići nađite pare sada´. Da ti koji pričaju treba da obezbede jednu mesečnu platu, ne više, povukli bi se i rekli da je neko drugi uništio klub. Kako su ljudi kojima se duguje 10 godina primili novac? To je neko morao da donese u klub, nije palo s neba.

Nastavak sezone u Evrokupu je obezbeđen, ali igre u ABA ligi mogle bi da koštaju Partizan plej-ofa, što bi bilo pogubno za crno-bele.

Moramo da damo sve od sebe da uđemo u plej-of ABA lige i TOP 8 Evrokupa. Kritična zona je ABA liga. Partizan nije klub koji treba da razmišlja da li će da igra plej-of ABA lige. Razlika između ove i prošle sezone je svega u 10 koševa, šest utakmica smo izgubili na koš-razlike, razlika svega u 10 poena.

On je potvrdio da je na adresu Partizana stigla ponuda Makabija iz Tel Aviva za Vila Mozlija, ali sportski sektor nije želeo da se odrekne tog košarkaša.

Nama je stigla ponuda za Mozlija od preko 300.000, u situaciji gde nemamo novca od karata, ali gledao sam interes sportskog sektora. Trener mi je rekao da je Mozli jedan od ključnih igrača da napravi rezultat. Meni kao predsedniku bi bilo lakše da ga prodamo, uzmemo novac i idemo dalje. Ali, gledali smo interes kluba i nije mi krivo kada posle takvih stvari čujem na ulici da neko komentariše da ja želim loše Partizanu, da ja donosim loše odluke koje su na štetu Partizana. Ta eventualna odluka da se proda bi bila štetnija igrački, ali dobra finansijski. Zato se danas za tih 300 plus hiljada evra mučimo kako da ih nađemo.

Kako ističe, ne meša se u rad sportskog sektora i njihove odluke. Za njega je najbitnije poverenje ka tim ljudima i njima prepušta odgovornost prilikom selektovanja tima.

Za tri godine nisam doveo nijednog igrača u klub! Da sam ja rekao da treba da dođe. Jesam obezbedio novac, ali nisam tražio kada mi se neko sviđa i, kao, mora da se dovede. To je posao sportskog sektora. Gledam ovako: Ili imamo ljude kojima verujemo da rade svoj posao ili ih menjamo. Da ja glumim sportskog direktora i trenera u isto vreme, da snagom autoriteta namećem ko će da igra, koliko minuta… Imamo stručni štab. Mogu da odlučim o visini ugovora, dugotrajnosti tih ugovora.

O svom eventualnom odlasku, Mijailović ne razmišlja mnogo, ali siguran je da će, kada za to dođe vreme, izaći u javnost i ostaviti sve ,,crno na belo”.

Kada budem odlučio da odem, ja ću da napravim presek stanja od dolaska do tada, u pisanom tragu, da javnost bude obaveštena ko je partizanovac, a ko nije. Imamo ljude kao što je Saša Pavlović, koji je u najtežem momentu pomogao Partizanu. A imamo ljude koji traže kamate i nama i od drugih klubova. I onda kada pojedince pomenete našim navijačima, oni više poštuju one koji tuže Partizan i one koji traže kamate, od onih koji dođu u Partizan i pokažu zahvalnost sretni što klub funkcioniše. Moramo da podelimo one prave iskrene partizanovce, legende, i one koji bi da nešto zagrebu, koji neće kartu da plate – kaže Mijailović i dodaje:

Mandat meni i upravi traje još nešto manje od dve godine. Sve ovo što sam govorio su činjenice. I papire mogu da iznesem. Pogledajte naše utakmice prošle godine, u Areni…Partizan je izgledao kao da je u Evroligi.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

DULJAJ PRED SPARTAK: Pominjao propuštene prilike protiv Mladosti i Napretka, posebno o Lalatoviću

Fudbaleri Partizana sutra dočekuju Spartak iz Subotice u nastavku prvenstva posle reprezentativne pauze. Crno-beli u meč ulaze sa 4 bod...

POVEZANE OBJAVE