Partizan slavio u Splitu na krilima Jaramaza za očuvanje nade o plej-ofu

Košarkaši Partizana ostvarili su sedmu pobedu u ABA ligi pošto su slavili u Splitu sa 74:86. Crno-beli su imali vođstvo tokom čitavog toka meča, ali do pobede nisu došli lako. Bili su i oslabljeni pošto su u Dalmaciju stigli sa 10 igrača, a Markus Pejdž nije ni ulazio u igru.

Prvo poluvreme Partizan je odigrao napadački odlično. U obe četvrtine je postigao po 24 poena. Savršen je bio Ognjen Jaramaz koji je postigao 17 poena. odlično je Partizan koristio prednost pod košem gde Split nije mogao da odgovori fizički na snažnije igrače crno-belih.

Sa druge strane odbrana nije najbolje funkcionisala. Domaći su postigli 7 trojki, i održavali su tokom čitavog poluvremena aktivan rezultat koji im je davao nadu. Blaž Mesiček sa 12 poena i Marko Luković sa 10 su bili najbolji pojedinci Splićana. Na kraju prvog dela igre 42:48 za Beograđane.

Treći period je počeo u znaku Uroša trifunovića, koji je postigao 10 od 12 poena partizana u prvoj polovini četvrtine kada su crno-beli stekli najveće vođstvo do tada 51:60. Činilo se da Partizan ima tu priliku da možda prelomi meč, međutim odbrana crno-belih nije uspevala da bude na visokom nivou. Split je bio u zaostatku ali uvek na oko dva poseda, što nije davalo mira Sašu Filipovskom. Na kraju trećeg period 64:70.

U četvrtom periodu Partizan je ponovo u prvom delu bio bolji, i posle dve trojke Miler-Mekintajera je stigao do 11 poena prednosti (70:81). Split je imao problema u napadu pošto ih šut nije služio, a Partizan je sve bolje zatvarao reket. Od tog trenutka Partizan je živeo od od odbrane pošto u narednih 4 minuta nije postigao koš. Dugo je stajao rezultat 74:81. Split je stao u zonu koja je bila nerešiva enigma za crno-bele, ali sa druge strane ni domaći nisu uspevali da dođu do koša kako bi ugrozili pobedu Beograđana. Ognjen Jaramaz je trojkom na 90 sekundi pre kraja stavio tačku na meč i tako krunisao svoju maestralnu partiju. Konačnih 74:86.

Kod Partizana pomenuti Jaramaz je bio ubedljivo najbolji sa 29 poena, Miler-Mekintajer 13 a Uroš Trifunović 11.

U Splitu Luković 18 poena, Mesiček 16, Marić 13 poena bolji od ostalih.

Na kraju veoma važna pobeda Partizana u borbi za plej-of i prvi deo ABA lige su završili sa skorom 7-6. Naredno kolo gostuju Borcu u Čačku.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Bandović nakon plasmana u finale Kupa: Zaslužili smo!

Fudbaleri Vojvodine savladali su ekipu Radničkog u Kragujevcu i plasirali se u finale Kupa Srbije. Trener Novosađana Božidar Bandović rekao...

POVEZANE OBJAVE