Stanojević: Najbolji igrač Partizana je Marković, voleo bih da Suma ostane

Trener fudbalera Partizana Aleksandar Stanojević otvorio je dušu u prazničnom intervjuu za ,,Arenu sport” i govorio o svom viđenju otkako se vratio u Humsku.

Isticao je više puta po svom povratku u Partizan da pojedinci moraju mnogo više da rade, a reči hvale ima najviše za Svetozara Markovića.

Najbolji igrač Partizana otkako sam ja trener je Sveta Marković – rekao je Stanojević za ,,Arenu sport”.

Ponovio je Stanojević koliko je Asano značajan za Partizan i da upija sve ono na čemu se potencija na treninzima.

Igračima govorim da ponavljaju kretnje sa treninga. Ako to stalno rade, protivnik ih teško prati. Na primer, ako uđeš u kazneni prostor rivala 20 puta na način na koji tražimo, onda mora 21. put da poklekne. Kao što Asano ponavlja određene kretnje, zato je nekoliko golova -postigao na identičan način

Više puta tokom sezone, Stanojević je istakao da bi Lazar Marković morao više da se daje i da se ugleda na Asana.

Ispada da kritikujem, ali sve što mislim, i što sam izgovorio javno, rekao sam momcima dva ili tri puta, usput pokazivao na video analizama. Postoje različiti tipovi igrača: Saša Zdjlar je ratnik, ne igra isto kao Sejduba Suma ili Lazar Marković, zato moramo da nađemo ravnotežu. Markovića znam iz prvog mandata kao jednog od najvažnijih igrača u pohodu na titulu, otišao je u veliki klub. Da me pogršeno ne shvatite, imao je mnogo problema sa povredma, ali mora da bude 100 posto fokusiran, kao što su Zdjelar, Šćekić ili Asano. I mladi igrači moraju više da rade.

Situacija oko Sejdube Sume mogla bi da bude glavna tema tokom zimskog prelaznog roka. Ipak, i drugi igrači bi mogli da napuste klub ove zime.

Naravno da računam na Sejdubu Sumu. Uvek.Ako bi mi ljudi uz kluba rekli da je stigla dobra ponuda odgovorio bih „neka ide“. Tako je i sa Zdjelarom. Obojica su dugo u Partizanu, mogu da nas napuste samo ako ponuda zadovoljava klub i ako sami žele da promene sredinu. U tom slučaju nemam problem. Volim da su igrači 100 odsto glavom ovde. Od kadra koji mi je na okupu voleo bih da svi ostanu. Ako se to desi, ne znam da li će Sejduba Suma ili Bibars Natho igrati standardno. Ako se pojavi odgovarajuća ponuda za njih, a žele da idu, mogu. A, ako ih imam na raspolaganju, nikom ne garantujem mesto. Pogotovo ako neko ne igra za tim ili ne pruža dovoljno u kontinuitetu. Pokazalo se da Partizan bez svakog može. I bez trenera i bez igrača.

Stanojević žali što nije imao priliku da vidi više od Žana Kristofa Bajbeka, od kojeg se mnogo očekivalo, ali su ga povrede odvojile od ostatka ekipe.

Sporna situacija je u saznanju da nije odigrao nijednu celu utakmicu. Dugo je povređen, jedini problem je što je stigao nespreman. Razumem i pandemiju i da nije imao grupne treninge, ali svaki pravi profesionalac mora da radi individualno, bude spreman u svakom trenutku. Francuz je došao sa viškom kilograma, čak smo ga malo čuvali, zatim se povredio i ništa nam još nije dao. Potreban nam je, zna da reši utakmicu, postigne gol, međutim, ne uliva mi sigurnost baš zato što ne znam kakav će biti u narednom periodu.

Zato, Filip Holender je oduševio stratega Partizana.

Reprezentativac Mađarske je projektovan za bok, ali i drugog špica. Klub ga je preporučio, meni se svideo. Prezadovoljan sam, sjajan momak, profesionalac, ozbiljan, koncentrisan, ne može ništa da ga poremeti. Pravi vojnik

Filip Stevanović je u prošloj godini potpisao ugovor sa Mančester sitijem i do kraja sezone će ostati na pozajmici u Partizanu. Dao je gol u ,,večitom derbiju”, stekao status prvotimca, ali Stanojević smatra da mora još više da radi.

Kad sam došao igrao je sjajno protiv Rada i u večitom derbiju, posle čega je počeo da pada. Prirodno. Što se tiče zalaganja na treningu nije se ništa promenio, međutim, ne igra na nivou kakav zahtevam. Moraće da se potrudi malo više. To nema veze sa godinama, Markovića i Ninkovića stavljao sam sa po 16,5, Savića sa 19 da igra Ligu šampiona.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

MATEO PRED GOSTOVANJE ZVEZDE: Da radimo, takmičimo se, i pobedimo

Košarkaši Real Madrida odavno su obezbedili prvo mesto nakon ligaškog dela Evrolige. Sutra u 32. rundi dočekuju Crvenu zvezdu Meridianbet....

POVEZANE OBJAVE