Troicki otkrio ko će igrati na ATP kupu: Ne znam da li ću biti selektor tada

Jedan od najuspešnijih tenisera u istoriji Srbije, Viktor Troicki prihvatio se novog, veoma odgovornog zadatka, selektorskog mesta u Dejvis kup reprezentaciji Srbije.

Sa odgovornošću dolazi i čast i osećaj prestiža sedeti na klupi šampiona sveta od pre tačno jedne decenije. Osim toga, ta klupa ima u selekciji najboljeg tenisera sveta – Novaka Đokovića.

Iako u jeseni teniske karijere, Trociki ima nepopravljiv entuzijazam da ostavi pečat na klupi Srbije i doprinese razvoju novih, talentovanih tenisera koji nadolaze.

Bogata teniska karijera koja još uvek traje, planovi, detalji van terena, šta misli, čemu se nada… O svemu tome Viktor Troicki govorio je u intervjuu za Meridian Sport.

Velika je čast biti selektor tako jake ekipe i uspešne reprezentacije. Napravili smo puno toga u prethodnih deset godina, tako da preuzeti tu odgovornost je velika čast. Trudiću se da opravdam tu ulogu iako nije puno toga do mene. Uglavnom je do igrača, u tenisu je to specifično da neću ja puno odlučivati. Nadam se samo da će svi biti spremni i zdravi i da će igrati kada dođe vreme za to – počeo je Troicki za Meridiansport.

Prvo naredno takmičenje gde ćemo imati prilike da gledamo reprezentaciju Srbije je ATP kup, na kome je veliko pitanje da li će Troickog biti na klupi.

– Za to takmičenje su se prijavili Novak Đoković, Dušan Lajović, Filip Krajinović i Nikola Ćaćić. Oni će predstavljati naš tim. Još uvek ne znam da li ću biti selektor tada. Nije mi još uvek dozvoljeno da budem sa timom. Dejvis kup selektori ne moraju da budu selektori u ATP kupu. Malo je drugačije pravilo i pitanje je da li ću biti na tom turniru.

To što je selektor, Troickog neće odvojiti sa terena gde će još uvek biti aktivan i pokušati da pruža partije kao u najboljim danima.

Nastavljam da igram. Pokušaću još ove sezone da igram. Pokušaću da se vratim i videćemo kako bude išlo. Odlučiću posle pet-šest meseci šta i kako dalje. Videćemo šta ću postići i presećiću ima li smisla da nastavljam dalje ili ne.

Novak je neko ko je uticao i na sadašnju generaciju tenisera poput Dušana Lajovića, Miomira Kecmanovića, Filipa Krajinovića…

Naravno, Novak je na čelu liste igrače sa neverovatnim dostignućima. Ne treba ni spominjati šta je sve napravio i šta je sve uradio za naš tenis. Imamo i Lajovića koji je 26. na listi, Krajinović 31. na listi, Kecmanović je 44. na listi, zatim Đere 57. Imamo sjajne igrače. Svi su jako motivisani i imaju dosta prostora za napredak. Sjajna je generacija ovih tenisera. Zato mi je drago što sam ih preuzeo. Vidim u njima svima veliki potencijal i nadam se da možemo da napravimo velike uspehe. Naravno, dolaze i mlađi.

Kao jedno od nezaobilaznih imena je svakako ono Hamada Međedovića koji se smatra jednim od najtalentovanijih tenisera sveta. Koliko se pažljivo o njemu vodi računa svedoči i to što često trenira i sa Novakom Đokovićem.

Dolazi Hamad Međedović koji će im se pridružiti u narednih par godina, ali ima on još puno da radi da bi dostigao taj nivo. Još uvek je junior i mora još mnogo znoja da prolije da bi dosegao nivo ostalih naših asova.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SERIJA A: Salernitana i matematički ispala, Frozinone pobegao iz zone ispadanja (VIDEO)

U prvom meču 34. kola Serije A, Frozinone je savladao Salernitanu 3:0. Ekipa sa juga Italije je ovim porazom i...

POVEZANE OBJAVE