Stigao za 30 miliona funti, nije igrao nijednom za Arsenal u Premijer ligi

Fudbaler Arsenala Vilijam Saliba provešće ostatak sezone na pozajmici u Nici, prenose engleski i francuski mediji.

Posle samo pola godine od odlaska iz rodne zemlje, odnosno Sent Etjena čiju je akademiju prošao, Vilijam Saliba se vraća u Francusku i oblači dres Nice.

Nije bilo mesta za njega u timu Mikela Artete, iako je Španac bio taj koji ga je želeo letos i zbog čega je Arsenal izdvojio 27 miliona funti za njegove usluge. Bio je tada Saliba sjajan u dresu Sent Etjena zajedno sa Veslijem Fofanom i njih dvojica su skrenuli pažnju mnogobrojnih klubova na sebe. Najbrži su bili Arsenal, koji je pokupio Salibu, te Lester, gde je završio Fofana.

Za razliku od Salibe u Arsenalu, Fofana je neizostavan član prve postave Lestera i bio je na terenu 18 puta ove sezone u svim takmičenjima, a kampanju je počeo u Francuskoj odigravši četiri meča u Ligi 1.

Što se Salibe tiče, nije nastupao nijednom za Arsenal u Premijer ligi. Arteta izbegava da ga uvrsti u protokol, te je šansu tražio u Premijer ligi 2, gde je šest puta igrao, dok je dva puta branio boje ,,Tobdžija” u Liga kupu.

Nica neće imati pravo otkupa njegovog ugovora i preuzeće na sebe čitavu Salibinu platu.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Niko kao španki veteran: Ljuj ispisao istoriju Evrolige

Košarkaši Real Madrida poveli su sinoć u četvrtfinalu plej-ofa Evrolige protiv Baskonije, a susret je obeležio veteran kraljevskog kluba...

POVEZANE OBJAVE